<دریاچه ارومیه تا دو سال دیگر خشک می‌شود/رهاسازی بی‌برنامه آب
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1322
نویسنده : کامران وزیری
دریاچه ارومیه
اردبیل - معاون پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: با روند فعلی احیای دریاچه ارومیه نه تنها امیدبخش نیست بلکه تا دو سال آینده این دریاچه خشک می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر آق صبح امروز در دومین همایش ملی صیانت از محیط‌زیست تصریح کرد: دریاچه ارومیه گوهر گرانبهایی در محیط‌زیست استان آذربایجان غربی و کشور است که امروز به یک معضل زیست‌محیطی و اقتصادی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه این دریاچه قبل از بحران ثروت ۱۰ میلیارد دلاری به‌واسطه آرتمیا برای استان داشت، افزود: آن هم‌زمانی که نفت بشکه‌ای هشت دلار بود و کل درآمد نفتی کشور نزدیک ۲۰ میلیارد دلار بود.

معاون پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه افزود: با خشک شدن تدریجی دریاچه در تابستان ۹۴ تنها یک درصد از آب آن باقی‌مانده بود که پیش‌بینی ما این است تا پایان شهریور ۹۵ این مقدار به نیم درصد برسد و درنهایت دریاچه در سال ۹۶ کلاً خشک شود.

آق با اشاره به برخی اقدامات دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه تأکید کرد: بااین‌وجود به دلیل اینکه این اقدامات بی‌توجه به تغییرات اخیر دریاچه بوده چندان خروجی نداشته و نمی‌تواند راهگشا باشد.

رئيس مرکز تحقيقات آرتميا و جانوران آبزی دانشگاه اروميه با اذعان به اینکه آرتمیا اساس و پایه صنعت آبزی پروی است و نبود آن پرورش ماهی و میگو را متوقف می‌سازد، متذکر شد: علاوه بر این دریاچه قبلاً انواع جلبک داشت که به‌صورت لجن رسوب می‌کرد و این لجن‌ها برخوردار از خواص درمانی بودند.

وی بیان داشت: با خشک شدن دریاچه تمامی این موجودات از بین رفته و بخش اعظمی از دریاچه به بیابان نمک تبدیل شده است.

آق در تشریح تجربه خشک شدن دریاچه ارومیه متذکر شد: علاوه بر عوامل طبیعی از جمله کاهش بارندگی‌ها عوامل انسانی نیز در خشکی دریاچه مؤثر بود و متأسفانه تبخیر دریاچه به‌شدت افزایش یافته و از ۷۹ میلیارد مترمکعب آب ورودی آن ۷۸ میلیارد مترمکعب تبخیر می‌شود.

وی نتیجه تخریب زودهنگام آب را رسوب شش الی هشت میلیارد تن نمک در این سال‌ها عنوان کرد و گفت: رسوبات به‌ویژه در عمیق‌ترین بخش دریاچه است و موجب شده سطح دریاچه در فاصله ۵۰ کیلومتری کمتر از ۸۰ سانتی‌متر شیب داشته باشد.

رئيس مرکز تحقيقات آرتميا و جانوران آبزي دانشگاه اروميه صافی بستر آب را از جمله موضوعاتی دانست که در برنامه‌های احیا مورد غفلت است و تأکید کرد: این موضوع روند تبخیر آب را نیز شدت می‌بخشد.

آق تأکید دارد که تغییرات ژئو مورفولوژیک دریاچه موجب شده برنامه‌ها و فعالیت‌های احیا خنثی شود و وقت آن رسیده که برنامه‌ها با توجه به تغییرات و طبیعت فعلی دریاچه به اجرا درآید.

معاون پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه اولین اقدام فوری و ضروری برای احیای دریاچه را کاهش سطح تبخیر دانست و تأکید کرد: در این شرایط رهاسازی بی‌برنامه آب به دریاچه جوابگو نیست.

وی با ذکر تجربه‌های موفق در خصوص دو دریاچه آرال و یوتا، اضافه کرد: در هر دو دریاچه با احداث پل و دیوارکشی به‌صورت فازبندی آب به داخل دریاچه هدایت شده و احیای تدریجی انجام شده است.

به گفته آق لازم است در خصوص دریاچه ارومیه نیز سه هزار کیلومترمربع از آن با شش میلیارد مترمکعب به همین شکل احیا شود.

وی با انتقاد از بی‌توجهی برنامه‌های احیا به میزان آب برای رهاسازی متذکر شد: در برنامه‌های احیا ۱۵ میلیارد مترمکعب آب درخواست شده درحالی‌که ما امروز این مقدار آب را نداریم چه رسد به ۱۰ سال و ۲۰ سال بعد که بحران آب به مراتب بیشتر خواهد بود.

رئيس مرکز تحقيقات آرتميا و جانوران آبزی دانشگاه اروميه معتقد است می‌توان با محدود کردن بخشی از دریاچه حداقل ۶۰ درصد از آن را با آب‌های موجود هدایت کرد و این کار باید با برنامه‌ریزی و هدایت هدفمند رهاسازی آب انجام شود


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , محیط زیست , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: دریاچه ارومیه، اکوسیستم درحال ویرانی، فاجعه زیست محیطی ,



بازدید : 1041
نویسنده : کامران وزیری

1456901035392_0.gifبشار اسد در مصاحبه جدید خود با یک شبکه آلمانی تاکید کرد:‌ باید افراد مسلح سلاح خود را بر زمین بگذارند و دیگر سلاح حمل نکنند و به دیگران و اموال عمومی و خصوصی آسیب نرسانند و به صورت یک شهروند مدنی بازگردند در این صورت این افراد شامل عفو کامل می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) بشار اسد رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با شبکه آلمانی "ARD" تأکید کرد که تروریست‌ها از همان ساعات اول آغاز آتش بس آن را نقض کردند.

بشار اسد افزود: ما به عنوان ارتش جمهوری عربی سوریه از پاسخ به نقض آتش بس از سوی گروه‌های تروریستی خودداری کردیم تا فرصت اجرای آتش بس را داده باشیم. این چیزی است که ما می‌توانیم انجام دهیم. اما هر چیزی یک حد و حدودی دارد و این امر به طرف مقابل نیز بستگی دارد.

رئیس جمهور سوریه ادامه داد: آنچه که برای من از لحاظ قانونی اهمیت دارد و برخاسته از منافع ملی سوریه است این است که تو به عنوان یک شهروند نباید سلاح در دست بگیری و به دیگران و به اموال عمومی و خصوصی آسیب برسانی؛ این همه چیزی است که ما می‌خواهیم. ما چیزی غیر از این نمی‌خواهیم. اگر سلاح‌هایشان را زمین بگذارند همگی را عفو می‌کنیم. قبلا نیز همچین چیزی رخ داده و سابقه داشته که افراد مسلح پس از زمین گذاشتن سلاح خود به ارتش سوریه پیوسته‌اند و یا به زندگی سیاسی روی آورده‌اند.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه، تروزیسم تکفیری، خط مقدم جبهه مقاومت ,



بازدید : 1121
نویسنده : کامران وزیری



بازدید : 1175
نویسنده : کامران وزیری

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ما از دریا دور شده ایم و باید به دریا برگردیم.

خبرگزاری صدا و سیما: امیر دریادار حبیب الله سیاری در سومین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس گفت: سیاست های استعماری حاکم بر کشور در پیش از انقلاب باعث شد که از دریا دور شویم ، در حالی که در شمال و جنوب بدون سواحل جزایر یک سوم مرزهای کشور دریایی است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: ما در آغاز راه استفاده از دریا استفاده هستیم و این راه عبارت است از راه رسیدن و دستیابی به جایگاه مناسب ایران اسلامی ،‌ ایران تاریخی و ایران بزرگ در امر دریا است.
وی گفت: در دریا سابقه هشت هزار ساله داریم و توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی با روی آوردن به دریا امکان پذیر است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود : توسعه شهر نشینی ، انرژی های دریا ، ‌بازدارندگی و کاربردهای دفاعی از منافع و منابع دریاست.
امیر دریا دار سیاری گفت: در جهت ارتقای فرهنگ دریایی پیگیر پیشرفت سواحل راهبردی مکران هستیم و در کتابهای جغرافیایی نیز درباره دریا مطالبی آورده شده است.
وی گفت:‌ اگر فرهنگ سازی دریایی نشود جامعه را نمی توانیم به سمت دریا حرکت دهیم.

:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ارتش مقتدر،نیروی دریایی راهبردی،دریادار حبیب ا , , , سیاری ,



حماسه سیاسی
نوشته شده در 8 / 12 / 1394
بازدید : 1220
نویسنده : کامران وزیری



مرگ انسانیت...!
نوشته شده در 3 / 12 / 1394
بازدید : 494
نویسنده : کامران وزیری



بازدید : 1244
نویسنده : کامران وزیری
 
 
افسران - 7اسفند آری به فرمان امام مان و نه به دشمنان مان،  با بهترین انتخاب و حضوری گسترده

 

آری به فرمان امام مان و نه به دشمنان مان،


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: هفتم اسفند، انتخابات مجلس خبرگان ومجلس شورای اسلامی، حماسه ای دیگر ,



بازدید : 1491
نویسنده : کامران وزیری



دیوار مهربانی داعش!
نوشته شده در 30 / 11 / 1394
بازدید : 1378
نویسنده : کامران وزیری

*دیوار مهربانی داعش:


:: موضوعات مرتبط: کاریکاتور , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: داعش،تروریسم تکفیری، دیوارمهربانی داعش! ,



بازدید : 1214
نویسنده : کامران وزیری

فاروق لوغ اوغلو«فاروق لوغ اوغلو» با تاکید بر اینکه اقدام نظامی احتمالی ترکیه در سوریه نفعی برای این کشور نخواهد داشت بر لزوم تمرکز بر به موفقیت رساندن مذاکرات ژنو ۳ برای پایان درگیری ها در سوریه تاکید کرد.

گروه بین الملل-پیمان یزدانی: حملات هوایی و توپخانه ای ارتش ترکیه به کردهای سوریه در حالی ادامه دارد که آمریکا و دیگر متحدان این کشور خواستار توقف آن شده اند.

ترکیه اعلام داشته است اجازه نخواهد داد تا شهر اعزاز در نزدیکی حلب به دست نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک کردی سوریه بیافتد و از آنها خواسته است تا این منطقه را ترک کنند.

مسلم صالح از رهبران کردهای سوریه در واکنش به این درخواست ترکیه نیز آن را رد کرد.

حملات ترکیه به مواضع کردهای سوری که ترکیه آنها را گروهی تروریستی می داند در حالی صورت می گیرد که هزمان در گفتگوهای ژنو توافقاتی برای برقراری آتش بس در سوریه صورت گرفته است.

در پی تحولات این روزها خبرهای ضد و نقیضی از مقامات ترکیه در خصوص احتمال مداخله زمینی این کشور در سوریه منتشر می شوند امری که اگر اتفاق بیافتد می تواند تلاش ها برای حل مسالمت آمیز درگیری ها در سوریه را با شکست مواجه کند.

در همین راستا گفتگویی با «عثمان فاروق لوغ اوغلو» معاون حزب جمهوری خلق بزرگترین حزب مخالف ترکیه صورت گرفته است.

وی در خصوص تحولات اخیر در سوریه و مرزهای ترکیه با این کشور گفت: وضعیت در سوریه بدتر میشود که بهتر نمیشود و این در حالیست که  همزمان در ژنو تلاش هایی برای برقرای آتش بس و توقف جنگ و فراهم کردن زمنیه دسترسی کمک‌های بشردوستانه در جریان است.

لوغ اوغلو درباره احتمال مداخله زمینی ترکیه در سوریه و تبعات آن برای این کشور گفت: درگیری نظامیان ترک در سوریه مد نظر نیست.این امر برای سوریه یا ترکیه دستاورد مثبتی ندارد. وزیر دفاع ترکیه نیز روز سه شنبه در پارلمان گفت که ترکیه قصد مداخله‌ نظامی در سوریه را ندارد.

این مقام حزب جمهوری خلق درباره راهکار خروج از بحران سوریه را برای ترکیه و دیگر کشورها را اینگونه عنوان کرد: ترکیه تنها بازیگر این میدان نیست ،روسیه نیز باید مسوولانه رفتار کند و بمباران های هوایی خود به نمایندگی از بشار اسد را متوقف نماید.کردهای سوریه هم باید همینطور عملیات نظامی خود با هدف گسترش مناطق تحت کنترل خود را متوقف نمایند.

وی در ادامه افزود: راه خروج از این بحران برای سوریه و دیگران تمرکز بر به موفقیت رساندن کنفرانس ژنو۳ می باشد. تا وقتیکه صلح و ثبات به سوریه برنگردد تمام بازگیرهای منطقه ای و خارجی منطقه مشکلات و تنش‌هایی را خواهند داشت که پیامدهای آنها قابل پیش‌بینی نیست.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ترکیه، اردوغان، رویای احیای امپراطوری عثمانی! ,