<رزمایش روی نقشه ناهمتراز ولایت 96 در دافوس ارتش آغاز شد
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 675
نویسنده : کامران وزیری
رزمایش روی نقشه ناهمتراز ولایت 96 به صورت دو طرفه و کنترل شده صبح امروز در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش آغاز شد.

آغاز رزمایش روی نقشه ناهم‌تراز ولایت 96 در دافوس ارتش

 

صبح امروز، رزمایش روی نقشه ناهمتراز ولایت 96 به صورت دو طرفه و کنترل شده با هدف ورزیده شدن دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش درخصوص وظایف فرماندهی و ستاد در محیط عملیاتی ناهم‌تراز آغاز شد.

امیر حسین ولیوند فرمانده دافوس آجا گفت: در این رزمایش کاربرد اصول تاکتیکی و ستادی با اجرای کار عملی توسط دانشجویان در نقش فرمانده و ستاد گروه‌های رزمی مشترک ناهمتراز تمرین می‌شود.

وی در ادامه گفت: رزمایش روی نقشه، حقیقی‌ترین طریقه نمایش و آشنایی با رزم را به وجود می‌آورد و برای تمرین در مورد آموزش‌های قبلی به منظور به وجود آوردن جنبه حقیقی عملیات نظامی وتقویت اعمال برآورد و اتخاذ تصمیم برای افسران بسیار مناسب است.

ولیوند افزود: این رزمایش یک عملیات مشترک و در سطح فرماندهی مشترک با حضور عناصری از نیروهای سه گانه ارتش و قرارگاه پدافند هواییو در قالب دو گروه رزمی مشترک ناهمتراز و نیروی یگانه مستقل ویک یگان متجاوز به مدت 5 روز در دافوس آجا برگزار خواهد شد.

فرمانده دافوس آجا با اشاره به اهمیت آشنایی دانشجویان با نحوه فرماندهی و وظایف ستادی در طراحی و هدایت جنگ‌ها، گفت: ما در برنامه های آموزشی دافوس انواع مختلفی از رزمایش ها از جمله رزمایش کلاسیک، آبخاکی و ناهمتراز را طرح ریزی و اجرا می‌کنیم.


:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: ارتش جمهوری اسلامی ایران, قرارگاه پدافند هوایی, رزمایش ,



بازدید : 732
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: محور ایران-چین-روسیه آمریکا را به چالش کشیده/بسیاری آرزوی داشتن نفوذ منطقه‌ای ایران را دارند

روزنامه دانمارکی برلینگسکه نوشته که اشتباهات آمریکا و اتحاد ایران-چین-روسیه به ایجاد ائتلافی جدید و قدرتمند در خاورمیانه و کاهش روز افزون تسلط آمریکا بر این منطقه راهبرادی منجر شده است.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه «برلینگسکه» از معروف‌ترین روزنامه‌های دانمارک روز یکشنبه در یادداشتی به بررسی وضعیت خاورمیانه در سال‌های اخیر پرداخته است.

این یادداشت هرچند رویکردی ضدایرانی دارد، اما به افزایش نفوذ منطقه‌ای ایران، روسیه و چین کاهش توان بازیگری واشنگتن در منطقه اذعان کرده است.

قدیمی‌ترین روزنامه دانمارک نوشته است که اکنون محور ایران-روسیه-چین به قدرتی غیرقابل چشم‌پوشی در منطقه تبدیل شده که می‌تواند آمریکا را به چالش بکشد.

در ادامه متن کامل این یادداشت آمده است:

 ۶ سال بی‌ثباتی در این منطقه، رویای حکومت دموکراتیک را به محاق برده است. تنها کسانی که در این میان بر امواج متلاطم سوار شده‌اند، سه بازیگری هستند که سخت‌ترین رقیب قدرت‌های غربی به حساب می‌آیند؛ چین، روسیه و ایران. این محور ضددموکراتیک در خلأ حاصل از شکست استراتژی‌های غرب، در حال ورود به خاورمیانه هستند.

روسیه توانست طرف ۲ سال، روند و نتیجه جنگ سوریه را تغییر دهد و منافع راهبردی خود را در این کشور تأمین کند. نفوذ غربی‌ها در سوریه حالا تحت فشار قدرت و نفوذ روسیه قرار گرفته و مسکو این شانس را برای خود می‌بیند که این مدل پیروزی را در دیگر مناطق خاورمیانه تکرار کند. آنطور که نیوزویک گزارش داده، روسیه در حال تقویت حضور خود در یمن، لیبی و مصر است. دیری نمی‌پاید که روسیه به منطقه‌ای که سال‌ها تحت تسلط آمریکا بوده، بازمی‌گردد.

این داستان در مورد ایران هم صادق است.

این کشور شیعی از یک کشور منزوی، بخشی از محور شرارت و هدفی احتمالی برای حمله آمریکا و اسرائیل به قدرتی بدل شده که با بیشترین سرعت، نفوذ خود را در منطقه بسط می‌دهد.

عقب‌نشینی آمریکا از عراق، فضا را برای بسط نفوذ ایران در این کشور باز کرد. نیروهای ایرانی همچون بمب‌های روسی به تغییر روند جنگ به نفع بشار اسد کمک کردند و به لطف همین تلاش‌ها است که حالا ایران رویای ایجاد مسیری از خاک خود تا سواحل مدیترانه و بلندی‌های جولان را از طریق خاک عراق و سوریه در سر می‌پروراند. از طریق همین مسیر است که ایران می‌تواند نیروهای خود و شبه‌نظامی‌های عراق تحت حمایتش را که حالا تجربه نبردی ۶ ساله را در کوله بار خود دارند، بسیج کند. ایران توانست طرف مدتی کوتاه، در بخش‌هایی از خاورمیانه حضور جدی و قوی داشته باشد که دیگر کشورها بارها برای نفوذ به آن مناطق، تلاشی بی‌ثمر کرده بودند.

و نهایتاً چین که در اقدامی تاریخی، گام در خاورمیانه گذاشته است. اولین و مهم‌ترین دلیل این اقدام چین، تکاپوی نفت و دیگر منابع خاورمیانه است. در حالی که غربی‌ها ایران را تحریم کرده بودند، چینی‌ها رابطه خود را با ایران حفظ کردند و حالا که بازار ایران در سایه توافق هسته‌ای به روی سرمایه‌گذاران غربی باز شده، چینی‌ها جایگاه بسیار مناسبی برای خود در این کشور یافته‌اند.

مجله «فارین افرز» اخیراً در مقاله‌ای نوشته بود: «اگر پکن نهایتاً به انتخاب یک شریک اصلی برای خود مجبور شود، احتمالاً ایران را انتخاب خواهد کرد. تهران فرصت‌های استراتژیک چشمگیری برای چینی‌ها دارد. ایران دیدگاهی عمیق‌تر از امنیت منطقه به چین می‌دهد. علاوه بر این، نظام ایران نیز مانند رئیس‌جمهور چین، آرزوی تغییر نظم بین‌الملل و کاهش تسلط آمریکا را در سر دارد.»

چین در حال ساخت اولین پایگاه نظامی خود در خارج از مرزهای این کشور در جیبوتی است؛ مکانی راهبردی در جنوب نوار ساحلی یمن و در گلوگاه ورود به دریای سرخ.

محور چین-روسیه-ایران با توجه به منفعلانه شدن سیاست خاورمیانه‌ای آمریکایی‌ها در ۸ سال گذشته، اهمیت چشمگیری یافته است. اخیراً نیویورک‌تایمز هم نوشته بود «ایران پس از آنکه آمریکا درها را باز گذاشت، بر عراق مسلط شد.»

یکی دیگر از علت‌های محتمل بودن ظهور این سه قدرت جدید در خاورمیانه، شکست بهار عربی در به قدرت رساندن مردم‌سالارها است. شش سال پس از شروع بهار عربی بر خلاف آنچه انتظار می‌رفت، بیشتر رژیم‌های عربی خاورمیانه به همان اندازه مستبد هستند که پیش از این بودند و بنظر می‌رسد که افراط‌گرایان اسلامگرا، در حال سر بر آوردن از شن‌های این منطقه هستند.

نجاه الطاعی از سیاسیون زن عراقی در تحلیل شرایط منطقه به نیویورک‌تایمز گفته: «ایران از آمریکا زرنگ‌تر است.»

این تعریف برای روسیه و چین هم صادق است.

آن‌ها به هرحال در بحبوحه تغییر رویه آمریکا، خود را به عنوان قدرت‌های پیش‌روی منطقه مطرح کرده‌اند. البته این بدان‌ معنا نیست که این سه کشور بر کل منطقه مسلط شده‌اند چون به هرحال آمریکا هنوز هم بیشترین تعداد پایگاه نظامی را در منطقه دارد ولی باز هم با شرایط موجود، این سه کشور مرتباً قدرت آمریکا را به چالش خواهند کشید.

مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی دانشگاه جورج‌تاون در این خصوص نوشته: «شاید روسیه نتواند در قیاس با آمریکا، برنده میدان باشد ولی می توانند برهم‌زننده بازی باشد زیرا برای جلوگیری از تحقق نقشه‌های دیگران، اعمال نیروی زیادی لازم نیست.»

با مقایسه پولی که آمریکا از سال ۲۰۰۳ تاکنون برای دموکراتیزه کردن عراق و فتح قلوب مردم این کشور دور ریخته و سرمایه‌ای که روسیه، چین و ایران به صورت دسته‌جمعی برای کسب نفوذ در این کشور هزینه کرده‌اند، می‌بینیم که آمریکا دستاورد چندانی نداشته است.

با مقایسه خاورمیانه امروز با روزهای پس از فروپاشی شوروی، می‌توان تفاوت قابل ملاحظه موجود را دید. آن روزها روسیه مجبور شد پایگاه دریایی خود را در سوریه تخلیه کند؛ چین تقریباً هیچ نفوذی در منطقه نداشت و ایران هم هنوز با تبعات جنگی ۸ ساله دست به گریبان بود.

وقایع ۶ سال اخیر همه چیز را تغییر داد. قدرت‌های ضددموکراسی به منطقه بازگشته‌اند؛ این بازگشت فقط برای مقابله با دموکراسی تحت هدایت آمریکایی‌ها نیست بلکه برای ضدیت با دموکراسی مردم درگیر در بهار عربی هم هست.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران , روسیه , چین , شرکای راهبردی , مقابله باسیاستهای نادرست امریکا ,



بازدید : 710
نویسنده : کامران وزیری
 

کاریکاتور/ حقوق بشر آمریکایی !!!

 


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: حقوق بشر آمریکایی!!! ,



بازدید : 745
نویسنده : کامران وزیری

فرمانده ناوگان شمال نداجا از اجرای عملیات چریک و ضد چریک توسط تکاوران نداجا در رزمایش اقتدار ۹۶ ارتش خبر داد.

اجرای عملیات نفوذ به ساحل توسط تکاوران نداجا در رزمایش اقتدار ۹۶ + تصاویر


:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ناخدا یکم باقری, رزمایش دریایی امنیت و اقتدار 96, عملیات نفوذ ,



بازدید : 724
نویسنده : کامران وزیری

ارتش سوریه.jpg

دیده‌بان حقوق بشر سوریه از عملیات ارتش این کشور برای بیرون راندن داعشی‌ها از استان حماة خبر داد. این در حالی است که آمریکا نیز از آن طرف خود را برای دیر الزور آماده می‌کند

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه ماهواره‌ای "الحره" آمریکا، این مرکز افزود، همزمان با آغاز این عملیات نظامی ارتش سوریه علیه داعشی‌ها و درگیری‌ها در حومه شهر سلمیه در شرق حماة، جنگنده‌های روسی و سوری نیز مناطق تحت کنترل این گروه تروریستی در حومه شرقی حماه را هدف قرار دادند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه هدف از این عملیات را ممانعت از پیشروی داعش و دور کردن آنها از مسیرهای منتهی به شهر خناصر و شهر حلب دانست.

همچنین این مرکز اعلام کرد که نیروهای سوریه دموکراتیک برای اولین بار پس از عبور از رودخانه فرات از سمت جنوب وارد شهر رقه پایگاه داعش شدند.


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه، خط مقدم جبهه مقاومت ,



بازدید : 785
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: آمریکا باید از رویارویی با ایران قدرتمند و روسیه اتمی در سوریه پرهیز کند

وب گاه آمریکایی نوشت: آمریکا با راه انداختن نبرد در سوریه خود را در مقابل ایران مستحکم، ترکیه و روسیه مجهز به بمب اتمی خواهد دید.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه آمریکایی «سی ان اس نیوز» در گزارشی  نوشت: شوربختانه، به روشنی هویدا است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا  چیز زیادی درباره دیگر کشورها و امور بین‌المللی نمی‌داند. هرچند که او در مبارزات انتخاباتی موضعی کاملا معقول در رابطه با سیاست خارجی داشت و مدعی بود آمریکا باید از ورود به جنگ‌های بی‌هدف در خاورمیانه پرهیز کند اما اکنون منتخبان او در دولت در حال وارد کردن آمریکا به عرصه درگیری در سوریه هستند. ورود به جنگ چند جانبه در سوریه حتی اگر برای واشنگتن منافع مقبول داشته باشد اما باز موردی مشکوک است.

 در ادامه این مطلب آمده است: از همه بدتر این است که در صورت فعال شدن واشنگتن، آمریکا خود را در مقابل ایران شیعه و مستحکم، ترکیه از شرکای ناتو و روسیه مجهز به بمب اتمی خواهد دید. خلاصه این‌که مواجهه آمریکا در سوریه اقدامی دیوانه‌وار است.

  این وبگاه نوشت: چنین اقدامی منجر به ورود بزرگترین قدرت‌های اتمی جهان به عرصه درگیری خواهد شد و وضعیت بسیار خطرناک‌تر از «بحران موشکی کوبا» می‌شود.

 آمریکا همیشه رویکردهای خاورمیانه‌ای خود را با روشی بد اجرا کرده است. مداخله در ایران، حمایت از دولت وقت عراق در جنگ علیه ایران، چک سفید دادن  به اسرائیل، دخالت در لبنان، حمایت از کشوهای حاشیه خلیج فارس ، حمایت از حکومت استبدادی مصر، به هم ریختن عراق، ایجاد ناآرامی در لیبی، حمایت از تجاوز سعودی به یمن و پشتیبانی از این کشور در ماجرای قطر از آن جمله‌اند که هیچ کدام از آن‌ها نتیجه مطلوبی نداشته‌اند.

پس  فعال شدن آمریکا  در سوریه ایده‌ای بدتر از گذشته خواهد بود. میزان خطر در سوریه به طور غیر قابل باوری بالا است و آمریکا نیز منافع اساسی در آنجا برای محافظت ندارد و در برقراری نظم امنیتی در منطقه ناتوان است و با درگیری با سه کشور در منطقه به ویژه «روسیه اتمی» در حال خطرپذیری است.

در خاتمه این گزارش آمده است: ترامپ باید سخنان منطقی خود در مبارزات انتخاباتی را پیش گیرد. آمریکا باید نبرد با دیگران را پس از دهه‌ها جنگ در خاورمیانه خاتمه دهد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران، روسیه، شرکای راهبردی ,



بازدید : 747
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: رزمایش ایران - چین قابلیت‌های نظامی جدید ایران را نشان داد/ ناوشکن الوند به تجهیزات ویژه جنگال مجهز شده‌است

نشریه انگلیسی نوشت: توانایی رهگیری شناسایی و کشف امواج الکترونیک دشمن، ناوگان دریایی ایران را تواناتر کرده و امکان جمع‌آوری اطلاعات گسترده از رقبا را فراهم می‌آورد.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، تمرین مشترک نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و ارتش جمهوری خلق چین در محدوده آب های شرق تنگه هرمز تا دریای عمان چندی قبل برگزار شد.

در این تمرین مشترک 700 نفر از کارکنان نیروی دریایی ارتش با ناوشکن‌های «الوند» و «البرز» و یک بالگرد و 700 نفر از کارکنان ناو گروه چینی حضور داشتند. در این تمرین مشترک تبادل اطلاعات، عملیات نقل و انتقالات عمودی و نشست و برخاست بالگرد صورت گرفت.

به دنبال این رویداد نشریه تخصصی نظامی «شفرد میدیا» چاپ انگلیس در تحلیلی  با توجه به تصاویر  ناوشکن الوند  و قیاس آن‌ها با هم نوشت: دیدار ناوگان دریایی چین از ایران ارتقاء یکی از کشتی‌های جنگی جمهوری اسلامی را آشکار کرد.

به نوشته این نشریه، ناوگان دریایی ارتش چین (PLAN) از تاریخ 15 تا 18 ژوئن  به مدت چهار روز در بندرعباس پهلو گرفت و رزمایش مشترکی را با ناوگان دریایی ارتش ایران (IRIN) در تنگه هرمز برگزار کرد.

بر این اساس، تصاویر منتشر شده در رسانه‌های چینی و ایرانی مشخص کرد که ناوشکن «الوند» یکی از کشتی‌های ایرانی حاضر در این رزمایش در کنار کشتی‌های چین بود  اما آنچه که به وضوح مشخص شد نصب «آنتن جدید» بر آن بود.

تحلیل تصاویر دیگر از ناوشکن الوند در دوازده ماه گذشته آشکار کرد که یک آنتن جدید در سمت راست کشتی و در روی اتاق کنترل نصب شده و این امر به طور محتمل درست قبل از حضور الوند در نوامبر سال 2016 در آفریقای جنوبی صورت گرفته است.

این آنتن استوانه‌ای شکل مجهز به قابلیت‌های جنگ الکترونیک (ELINT) و جهت‌یاب (DF) است.  افزوده شدن یک حسگر الکترونیک بر ناو شکن ایران قابلیت جدید را برای نیروی دریایی ارتش فراهم کرده است. این در حالی است که ناوشکن الوند یکی از قدیمی‌ترین کشتی‌های نیروی دریایی ایران است اما نشان داده با دسترسی به مکان‌های بیشتر و استقرارهای معمول دریایی افزون‌تر یکی از سخت کارترین کشتی‌ها است.

شفرد میدیا در ادامه نوشت: شاید ناوشکن الوند از این سو انتخاب شده تا با توجه به قابلیت اطمینان دهی آن و پهلوگیری در آفریقای جنوبی در این رزمایش نشان دهد که ایران می‌خواسته آنتن جدید را در وضعیت بزرگتر، پیچیده‌تر و شرایط دریای آزمایش کند.

در ادامه این مطلب آمده است: حسگرهای الکترونیکی نقش متمایزی را در شرایط دشوار منطقه‌ای چون خلیج فارس ایفا می‌کنند. توانایی رهگیری غیر عامل، شناسایی و کشف امواج الکترونیک دشمن ناوگان ارتش ایران را تواناتر کرده و امکان جمع آوری اطلاعات گسترده از رقبا در ابعاد بیشتر را فراهم می‌آورد.

شفرد میدیا در خاتمه نوشت با استقرار یک آنتن جنگ الکترونیک بر کشتی‌هایی چون ناوشکن الوند، ایران احتمالا کشتی های جدید مجهزتری خواهد ساخت.

ناوچه الوند نخستین ناوچه‌های کلاس «سام» نیروی دریایی ایران است که در سال 1967 ساخت شرکت انگلیسی «ووسپر تورنیکرافت» است.

این ناوچه به ندرت خارج از آب‌های ایران دیده شده بود تا اینکه در 22 فوریه سال 2011 با وارد شدن به آبراه سوئز و حرکت به سمت سوریه برای شرکت در یک رزمایش در آن کشور خبرساز شد زیرا  این اولین بار پس از انقلاب اسلامی در ایران بود که کشتی‌های ایرانی از این مسیر عبور می‌کردند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , نظامی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ارتش ، نیروی دریایی، نیروی راهبردی، بندرعباس،رزمایش مشترک با ناوگروه چین ,



بازدید : 716
نویسنده : کامران وزیری
یحیی رسول
 
سرتیپ «یحیی رسول» در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت مردم عراق پس از فتوای آیت الله سیستانی علیه داعش قیام کردند و در نتیجه آن حشد شعبی پیروزیهای بزرگی کسب کرد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- محمد فاطمی زاده: نیروهای عراقی پس از حدود هشت ماه درگیری شدید با تروریست های تکفیری داعش سرانجام موفق به تسلط بر تمامی مناطق اشغال شده توسط آنها در موصل، شدند.

عملیات بزرگ آزادسازی شهر موصل واقع در استان نینوا حدود هشت ماه پیش یعنی در روز ۱۶ اکتبر سال ۲۰۱۶ با دستور مستقیم «حیدر العبادی» نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق کلید خورد. نیروهای عراقی از زمان آغاز این عملیات، ضربات مهلکی را بر پیکره داعش وارد آوردند. تصمیم مهم و استراتژیک فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در جریان عملیات موصل، موافقت با حضور نیروهای حشد شعبی در این عملیات بود. نیروهای حشد شعبی در طول این مدت نقش مهم و تعیین کننده ای را در نبرد آزادسازی موصل ایفا کردند؛ درست به همین دلیل است که همواره آماج حملات لفظی سران محور غربی ـ عربی گرفتند.

در همین راستا خبرنگار مهر با سرتیپ «یحیی رسول» سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق گفتگویی انجام داده است که  شرح آن از نظر می گذرد.

*درباره آخرین روند عملیات آزادسازی موصل و زمان آزادی کامل آن از چنگ داعش توضیح دهید. برنامه نیروهای عراقی پس از آزادسازی موصل چیست؟

در حال حاضر نبرد نیروهای عراقی در بخش قدیمی موصل ادامه دارد ولی چیز زیادی تا آزادی این منطقه باقی نمانده است؛ فقط مساحتی حدود یک کیلومتر مربع باقی مانده و یگان های ما در محورهای عملیاتی پیشروی می کنند. ان شاءالله به زودی آزادسازی و پاکسازی کامل کرانه راست موصل به صورت رسمی اعلام خواهد شد. پس از موصل نیز طبق برنامه فرماندهی نیروهای مسلح و فرماندهی عملیات مشترک، نیروهای عراقی به سمت الحویجه و تلعفر که تحت کنترل داعش است، حرکت می کنند. در هر صورت این فرماندهی کل نیروهای مسلح است که دستور می دهد و ما ان شاءالله تمام اراضی عراق را از چنگ داعش آزاد خواهیم کرد. تعدادی از شهروندان ما اسیر داعش هستند و آزادی آنها مهم تر از آزادی مناطق است.

*آیا امکان دارد نیروهای عراقی پس از نابود کردن داعش به سوریه بروند تا به ارتش این کشور در مبارزه با تروریست ها کمک کنند؟ به صورت کلی اهمیت رسیدن نیروهای عراقی و سوریه به همدیگر در مرزهای مشترک طرفین چیست؟

این موضوع مربوط به دولت عراق است که باید در این زمینه با دولت سوریه هماهنگی های لازم را انجام دهد. ما در حال حاضر در درون اراضی عراق می جنگیم و موفق به اخراج عناصر تروریستی شده ایم. رسیدن نیروهای عراقی و سوری به هم در مرزهای مشترک بسیار حائز اهمیت است. زیرا تروریست ها از مرزهای سوریه وارد عراق می شدند و این دستاورد موجب قطع ارتباط و حرکت تروریست ها میان سرزمین های عراق و سوریه شد. نیروهای سوریه و عراقی در مناطق باقی مانده تحت کنترل تروریست ها نیز با آنها مبارزه خواهند کرد.

*حشد شعبی و فتوای آیت الله سیستانی در کسب این دستاوردهای ارزشمند در برابر تکفیری ها چه نقشی دارند؟

حقیقتا فتوای آیت الله سیستانی بسیار باارزش بود و ایشان در زمانی که تروریست های داعش به اطراف بغداد رسیده بودند و پایتخت مورد تهدید بود، فتوای جهاد کفایی را صادر کردند. مردم عراق پس از این فتوا قیام کردند و با این گروه تروریستی جنگیدند. امروز الحشد الشعبی پس از تصویب قانونش در پارلمان عراق به یک نهاد رسمی نظامی در کشور تبدیل شده است و این قانون مورد تایید رئیس جمهور نیز قرار گرفت. الحشد الشعبی امروز با تروریسم می جنگد و پشتیبانی قوی برای نیروهای مسلح عراق است. الحشد الشعبی در تمام نبردهایش با داعش، پیروزی های بزرگی کسب کرده است.

*نقش ائتلاف بین المللی موسوم به ضدداعش به سرکردگی آمریکا در نابودی داعش در موصل را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا آمریکایی ها قصد تجزیه موصل پس از آزادسازی کامل این شهر را دارند؟

این ائتلاف را حدود ۳۰ کشور به فرماندهی آمریکا تشکیل می دهند ولی ما در مبارزه با تروریسم و داعش به نیروهای عراقی اعتماد کردیم. آنچه اهمیت دارد این است که پس از آزادسازی موصل و بیرون راندن داعش، این شهر را با قدرت حفظ کنیم. ما نمی خواهیم موصل یا هیچ بخشی از کشور و یا خود عراق تجزیه شود بلکه خواهان وحدت عراق هستیم و ما متعهدیم که عراق را در همه جوانب کشور حفظ کنیم.

*تحلیل شما از نقش ایران به ویژه سردار قاسم سلیمانی در پیروزی عراقی ها مقابل داعش چیست؟

ایران در کسب این پیروزی نقش بسیار زیادی داشته است و جمهوری اسلامی ایران از مردم عراق در تمام عرصه های نبرد با تروریسم حمایت کرد و کنار آنها ایستاد. سردار قاسم سلیمانی مستشاری در نزد دولت عراق هستند و حضور ایشان در عراق بسیار مهم بود. حکومت و مردم ایران از عراق در مبارزه با داعش بسیار گسترده حمایت کردند و ان شاءالله ما به همراهی و هماهنگی خود با کشور عزیز ایران ادامه خواهیم داد.

*آیا کنترل مناطق آزاد شده موصل توسط نیروهای پیشمرگه به دولت عراق واگذار می شود یا تحت تسلط نیروهای پیشمرگه باقی می ماند؟

میان دولت عراق و اقلیم کردستان در این خصوص هماهنگی عالی وجود دارد و هر کس جایگاه و حد و مرز خود را می شناسد. ان شاءالله این اراضی به دولت مرکزی بازخواهد گشت.


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عراق، نقش موثر مرجعیت درمقابله با داعش ,



بازدید : 719
نویسنده : کامران وزیری
سردار دهقان
وزیر دفاع در خصوص توان موشکی و عملیات موشکی ایران علیه داعش گفت: ایران هرگز مقابل دشمن کوتاه نخواهد آمد و تهدیدات دشمن با شدیدترین پاسخ ایران مواجه می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح  در خصوص وضع تحریم های جدید از سوی آمریکا اظهار داشت: آمریکا تحت هر شرایطی به دنبال اعمال محدودیت و اعمال فشار علیه ایران است و تحریم های آمریکا اقدام جدیدی در قبال ایران نیست چرا که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با این وضعیت مواجه بوده ایم.

وی در ادامه گفت: آنچه که امروز ما به عنوان دستاوردهای دفاعی خود داریم ناشی از تلاشی است که فرزندان این ملت در مقابل محدودیت ها انجام داده‌اند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه هیچگاه نمی شود جلوی پیشرفت یک ملت را گرفت و مانع از تحقق آرمان‌های آنها شد، خاطرنشان کرد: آمریکا هم تلاش خود را می کند تا بتواند محدودیت هایی برای ایران اعمال کند اما در حقیقت رنج خود می برند و زحمت ما می دارند.

سردار دهقان تصریح کرد: نگرانی ملت ایران بابت تحریم های آمریکا نیست چراکه نظام ما آنقدر ریشه دار و مستحکم است که حرکت های آمریکا نمی تواند اثر جدی بر روی فعالیت‌های ما بگذارد و قدرت ایران مانع از تأثیرگذاری جدی تحریم های آمریکا می شود.

وی همچنین عنوان کرد: در بخش دفاعی نیازی نداریم که چشم به خواسته های آمریکا بدوزیم و یا اینکه بخواهیم به خواسته‌های آنها تمکین کنیم؛ مسیر ایران در زمینه فعالیت های موشکی و دفاعی مشخص است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص توان موشکی و عملیات موشکی ایران علیه داعش گفت: همان طور که شاهد بودیم ایران هرگز مقابل دشمن کوتاه نخواهد آمد و تهدیداتی را که از جانب دشمن می شود با شدیدترین پاسخ ایران مواجه می شوند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , نظامی , امنیتی , بین الملل , ,



بازدید : 766
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: ارتش سوریه حلقه محاصره داعش را تنگ‌تر کرد + نقشه

ارتش سوریه با تنگ‌تر کردن حلقه محاصره گروه تروریستی داعش، 15 روستا را در جنوب شرقی حلب آزاد کرد.

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ارتش سوریه حلقه محاصره داعش را در ریف جنوب شرقی حلب تنگ‌تر کرد.

وبگاه خبری «عاجل» در خبری فوری اعلام کرد که ارتش سوریه موفق شد در ادامه پیشروی‌های خود به سمت شرق این کشور، 15 روستا را آزاد کند.

این روستاها در شرق و شمال شهر «خناصر»، واقع در جنوب شرقی استان حلب قرار دارند.

ارتش سوریه پنجشنبه هفته گذشته با وصل کردن محور «إثریا-الرُصافه»، داعش را در منطقه‌ای به مساحت 1500 کیلومتر محاصره کرد.


حلقه محاصره داعش

این روستاها شامل «عطشانة، خریبة، جب العلی، حیاة، خنیصر، زبد، دریهم، حقل دریهم، عقیل، سرداح، هواز، قلیعة، الطونیة، حمیدیة غربیة، حمیدیة شرقیة» هستند.


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه، خط مقدم جبهه مقاومت ,