<«ساعت صفر» عملیات موصل؛ شکست سناریوی به حاشیه راندن نیروهای مردمی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1273
نویسنده : کامران وزیری

آمریکا داعش

«حیدر العبادی» نخست وزیر عراق چندی پیش از آغاز قریب الوقوع عملیات آزادسازی شهر موصل خبر داد، اما اعلام مشارکت نیروهای مردمی در این عملیات به مذاق آمریکایی ها خوش نیامد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: نظامیان ارتش عراق پس از آزادسازی شهر الرمادی واقع در استان الانبار، هم اکنون سلسله عملیات های گسترده ای را برای آزادسازی دیگر مناطق و شهرهای واقع در این استان و همچنین مناطق تحت تصرف تروریست های تکفیری داعش در استان صلاح الدین کلید زده اند. جزیره «سامراء» واقع در استان صلاح الدین عراق از جمله مناطقی است که ارتش این کشور از روز چهارشنبه هفته گذشته عملیات آزادسازی آن را آغاز کرده و بنا بر اعلام مقامات عراقی طی روزهای آینده این منطقه به طور کامل از لوث تروریست های تکفیری داعش پاکسازی خواهد شد.

علاوه بر این، همزمان با آغاز عملیات بزرگ آزادسازی جزیره «سامراء» در استان صلاح الدین، نیروهای ارتش عراق عملیات آزادسازی جزیره «الخالدیه» واقع در استان الانبار را کلید زده اند. نظامیان ارتش عراق در ساعات اولیه آغاز عملیات آزادسازی این منطقه پیشروی چشمگیری در نبرد با تکفیری ها داشته اند.

عملیات ارتش عراق برای آزادسازی کامل استان «الانبار» در شرایطی است که مقامات آمریکایی در این زمینه کارشکنی های بسیاری را انجام داده و می دهند. از جمله مهمترین سنگ اندازی های آمریکا در مسیر پیشروی های ارتش عراق در استان الانبار، اقدام آنها در مشروط کردن حمایت های خود از دولت بغداد به حذف نقش نیروهای مردمی در عملیات نظامی علیه تکفیریها محسوب می شود.

آمریکایی ها همین استراتژی (حذف نقش نیروهای مردمی) را به ویژه برای شهر الرمادی در پیش گرفتند. این استراتژی تا حدود زیادی موفق بود، زیرا دولت بغداد نتوانست در برابر فشارهایی که از سوی آمریکایی ها اعمال می شد، مقاومت کند و به همین دلیل به عدم نقش آفرینی نیروهای مردمی در عملیات آزادسازی شهر الرمادی رضایت داد. در واقع آمریکایی ها تلاش کردند تا اینگونه القا کنند که علت عدم مشارکت نیروهای مردمی در عملیات آزادسازی الانبار و به ویژه شهر الرمادی، مخالفت ساکنان این استان با این مسأله بوده است. واشنگتن با این اقدام تلاش کرد تا با یک تیر، دو نشان را هدف قرار دهد؛

۱ـ القای وجود درگیری های فرقه ای میان اهل تسنن و شیعیان از طریق ترویج این توهم که ساکنان اهل تسنن الانبار با مشارکت نیروهای شیعی مردمی در نبرد علیه داعش مخالف هستند. این در حالی است که مقامات عراقی بارها اعلام کرده اند که حشد الشعبی یا همان نیروهای مردمی متشکل از شیعیان و اهل تسنن هستند.

۲ـ ممانعت از پیشروی های چشمگیر ارتش عراق در الرمادی در نبرد با تکفیری ها و به نوعی وابسته نگاه داشتن دولت بغداد به خود.

البته به این نکته نیز باید توجه داشت که تلاش آمریکایی ها برای به حاشیه راندن نیروهای مردمی در استان الانبار تنها در شهر الرمادی محقق شد، چراکه در جریان تحولات میدانی عراق در استان الانبار شاهد حضور گسترده نیروهای مردمی در این استان و نبرد آنها با تکفیریها در کنار نظامیان ارتش هستیم.

در هر صورت شهر الرمادی در نهایت از لوث تروریست های تکفیری داعش پاکسازی شد و هم اکنون دیگر مناطق واقع در استان الانبار هدف عملیات های گسترده ارتش عراق قرار گرفته اند. اما در این میان، آنچه که بیش از هر مسأله دیگری ذهن مقامات عراقی و همچنین آمریکایی را به خود مشغول ساخته، مسأله عملیات آزادسازی شهر موصل است؛ شهری که از حدود بیش از یک سال گذشته به کنترل کامل تروریست های تکفیری داعش درآمده است.

به نظر می رسد که با توجه به اظهارات اخیر «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق، در آینده ای نه چندان دور عملیات آزادسازی موصل آغاز خواهد شد. در همین ارتباط، العبادی اعلام کرده بود: «به زودی عملیات آزادسازی موصل آغاز خواهد شد». وی در ادامه اظهارات خود در پاسخ به سؤالی پیرامون حضور یا عدم حضور نیروهای مردمی در این عملیات گفته بود: «بدون شک نیروهای مردمی و همچنین عشایر در این عملیات دوشادوش نظامیان ارتش مشارکت خواهند داشت».

اظهارات نخست وزیر عراق در خصوص آغاز عملیات موصل و آزادسازی آن در حالی مطرح می شود که مقامات آمریکایی همچنان بر موضع خود مبنی بر عدم امکان تحقق این مهم در آینده نزدیک تأکید دارند. آمریکایی ها درست همین سناریو را در خصوص آزادسازی شهر الرمادی مطرح کردند، با این حال تیر آنها به سنگ خورد و الرمادی با وجود عدم مشارکت نیروهای مردمی آزاد شد.

در همین زمینه، اظهارات «وینسنت استوارت» عضو ارشد دستگاه اطلاعات ایالات متحد آمریکا در خصوص عملیات آزادسازی شهر موصل عراق واقع در استان نینوا بسیار قابل تأمل بوده و از بخش مهمی از استراتژی ایالات متحده در قبال این مسأله پرده بر می دارد. استوارت که در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا در خصوص تحولات عراق سخن می گفت، اعلام کرد: «بسیار بعید به نظر می رسد که در سال ۲۰۱۶ عملیات نظامی به رهبری عراق برای پاکسازی کامل شهر موصل در نینوا به نتیجه برسد». وی همچنین تصریح کرد: «عملیات آزادسازی موصل بسیار پیچیده خواهد بود؛ به اینکه ما می توانیم در آینده نزدیک شاهد آزادسازی این شهر باشیم، خوشبین نیستیم. به عقیده من در سال ۲۰۱۶ قطعا آزادسازی موصل اتفاق نخواهد افتاد».

این اظهارات در حالی مطرح می شود که مقامات عراقی از جمله «خالد العبیدی» وزیر دفاع این کشور بارها در مناسبت های مختلف از آزادسازی کامل خاک عراق از لوث تروریست های تکفیری داعش طی سال ۲۰۱۶ خبر داده اند. با این حال، مقامات آمریکایی حتی آزادسازی شهر کوچکی همچون موصل در طول سال ۲۰۱۶ را بعید می شمارند.

با این حال، اظهارات «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق نشان می دهد که وی دیگر تحت فشار مقامات آمریکایی تَن به سیاست آنها مبنی بر عدم مشارکت نیروهای مردمی در عملیات های نظامی ارتش عراق نخواهد داد، چراکه وی به خوبی دریافته است که مهمترین عامل طولانی شدن عملیات آزادسازی شهر الرمادی، عدم مشارکت نیروهای مردمی در این عملیات بوده است.

با تمام این اوصاف، به نظر می رسد که آمریکایی ها سناریوی جدیدی را برای جلوگیری از آزادسازی موصل در پیش گرفته اند، چراکه روز گذشته «برت مک گورک» فرستاده ویژه آمریکا در سازمان ملل در کمال تعجب از آغاز عملیات آزادسازی موصل خبر داد. این در حالی است که عمده تلاش نظامیان ارتش عراق در شرایط کنونی بر استان های الانبار و صلاح الدین متمرکز شده است و دولت بغداد تاکنون هیچ خبری در این زمینه را به صورت رسمی اعلام نکرده است.

به نظر می رسد که آمریکایی ها قصد دارند با پیشی گرفتن از ارتش عراق در آغاز عملیات موصل، اقدامات مشابه آنچه که در الرمادی انجام دادند را تکرار کنند؛ اقداماتی نظیر بمباران کردن یک پایگاه نظامی استراتژیک با حضور شمار زیادی از نظامیان ارتش عراق؛ اقدامی که در الرمادی شاهد آن بودیم و مقامات آمریکایی نه تنها مسئولیت آن را نپذیرفتند بلکه در اقدامی تعجب برانگیز دولت بغداد را به عنوان یکی از مقصران وقوع این حادثه معرفی کردند.

آنچه که مسلم است، این است که آمریکایی ها در قبال عملیات آزادسازی شهر موصل دست بسته نخواهند نشست. به نظر می رسد که سناریوی آنها در به حاشیه راندن نقش نیروهای مردمی در این عملیات پیشاپیش با شکست مواجه شده است. بنابراین تلاش می کنند تا از راه های مختلف دیگر، شانس خود را برای جلوگیری از تسلط ارتش عراق بر موصل یا حداقل طولانی کردن زمان آزادسازی این شهر امتحان کنند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عراق،موصل،نبرد باتروریسم تکفیری، سنگ اندازی آمریکا ,



بازدید : 1240
نویسنده : کامران وزیری
 
 
«آلن گودمن» که سابقه جاسوسی علمی در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) را دارد پس از سفر به ایران و بازدید از پژوهشگاه‌های و دانشگاه‌های کشورمان گفت:«حسن‌نیت به‌شدت زیادی در فضای آموزشی ایران نسبت به آمریکا موج می‌زند! این وضعیت، سنگ بنایی است که می‌توان همکاری‌های جدید آموزشی را بر آن استوار کرد.»

رهبر انقلاب در صحبت‌های خود درباره هرگونه رابطه ایران با آمریکا، بارها و بارها نسبت به دو نکته به طور خاص هشدار داده‌اند: مقابله با نفوذ آمریکایی‌ها و عدم اعتماد به آن‌ها. اطلاعاتی که سردار سرلشکر دکتر «محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام فاش کرد، نشان می‌دهد که نه‌تنها نفوذ آمریکایی‌ها و اعتماد به آن‌ها در فضای علمی کشور در شرف ورود به مرحله‌ای تازه است، بلکه ظاهراً برخی مقامات دانشگاهی در کشورمان با مهمان‌نوازی ویژه‌ای که از ایرانی‌ها سراغ داریم، به استقبال تلاش‌های جاسوسان آمریکایی برای براندازی در کشورمان رفته‌اند. سفر هیئتی به ظاهر علمی از آمریکا (که در رأس آن‌ها عضو سابق سازمان سیا قرار داشت) به کشورمان و بازدید آن‌ها از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مهم ایران، باید زنگ خطری باشد که امیدواریم برای دولت به صدا درآمده باشد و یا دست‌کم از این پس به صدا دربیاید.

مهمان‌نوازی ایرانی از جاسوسان آمریکا رد و بدل شدن لبخندهای دوستانه میان «آلن گودمن» (دوم از چپ)

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران،آمریکا،جاسوسی بادستمایه علمی! ,



بازدید : 1245
نویسنده : کامران وزیری

حزب الله

 
شورای همکاری خلیج فارس طی اقدامی حزب الله لبنان را در فهرست سازمان های تروریستی گنجاند که در این گزارش به اهداف و چرایی آن اشاره می شود.

خبرگزارش مهر، گروه بین الملل- سمیه خمارباقی: شورای همکاری خلیج فارس و پس از آن وزرای کشور اتحادیه عرب در اقدامی که نشان از خشم رژیم سعودی و هم پیمانان آن دارد حزب الله لبنان را گروهی تروریستی اعلام کردند که این تصمیم با مخالفت و واکنش گسترده طرف های مختلف مواجه گردید.

 

اهداف عربستان از تروریستی خواندن حزب الله

اتخاذ چنین تصمیمی از سوی شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی موضوع جدیدی نیست. سیاست های تنش زای عربستان سعودی طی یک سال گذشته پس از روی کار آمدن «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی تشدید شده است، تجاوز به یمن، حمایت مالی و تسلیحاتی گسترده از گروه های تروریستی در منطقه به ویژه در عراق و سوریه و اخیرا پیشنهاد اعزام نیروی زمینی به سوریه از جمله سیاست های سعودی است.

صرفنظر از سیاست های افراط گرایانه عربستان سعودی در دوره پادشاه جدید، توافق هسته ای ایران با غرب مقامات ریاض و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس را از افزایش قوای منطقه ای ایران به شدت نگران کرده است و عربستان و کشورهای عربی را بیش از پیش به رژیم صهیونیستی نزدیک کرده است. روابط این کشورها و تل آویو که طی دهه های گذشته به شکل پنهانی وجود داشته است طی ماه های اخیر رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است و رسانه ها به طور علنی از آن سخن می گویند. سفر هیئت بلندپایه رژیم صهیونیستی به ریاض طی هفته های اخیر از جمله این رویدادها است، دید و بازدیدهای عربی - عبری که هدف مشترک آنها رویارویی با ایران و تضعیف محور مقاومت در منطقه است.

از سوی دیگر این تصمیم پس از گذشت دو هفته از قطع کمک های نظامی و مالی عربستان سعودی به ارتش و نیروهای امنیتی لبنان و در پی آن دعوت کشورهای حاشیه خلیج فارس از اتباع خود برای ترک لبنان صورت می گیرد، این امر بیانگر تغییر آشکار در استراتژی عربستان سعودی است راهبردی که تا پیش از این مبتنی بر تاثیرگذاری بر دولت و ارتش لبنان برای به انزوا کشاندن حزب الله در این کشور بود اما اکنون تغییر یافته است.

عربستان سعودی که اخیرا پیشنهاد ائتلاف کشورهای اسلامی و عربی برای مقابله با تروریسم را مطرح کرده بود با تروریستی قلمداد کردن حزب الله سعی دارد اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج فارس و سازمان همکاری اسلامی را در مبارزه با تروریسم همراه کند و این موضوع شامل مقابله با حزب الله لبنان خواهد بود. سعودی ها سعی دارند با این اقدام وانمود کنند حزب الله لبنان همچون داعش، القاعده و ... یک گروه تروریستی است و تهدیدی برای امنیت ملی و عربی محسوب می شود و باید با آن مقابله کرد.

علاوه براین این نکته را باید در نظر داشت که تصمیمات عربستان سعودی بیش از هر چیزی هدیه ای گرانبها و بزرگ به رژیم اسرائیل است و این تصمیمات نشان می دهد که بخش اعظم کشورهای عربی به امنیت و ثبات این رژیم بیشتر بها می دهند. به نظر می رسد که روند اوضاع به سوی همسویی و همکاری مشترک میان کشورهای عربی و رژیم اسرائیل پیش می رود.

بعید نیست که طی ماه ها و هفته های آتی شاهد همکاری امنیتی و نظامی عربی-اسرائیلی علیه مقاومت به بهانه مقابله با تروریسم باشیم به ویژه که هم اکنون دوره تاخت و تاز سعودی هاست.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: لبنان، حزب ا , , , ، دست بلندجبهه مقاومت، خارچشم آل سعود واستکبار غرب ,



بازدید : 1194
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: 14 اسفند؛ رسوایی بنی‌صدر و پروژه نفوذ در انقلاب/ وقتی بنی صدر خود طعمه هدفش می‌شود

بنی صدر را باید یکی از نمادهای انحراف در درون انقلاب اسلامی دانست؛ نمادی که 14 اسفند رخ نمایاند و انحرافی که از اعتماد به لیبرال‌های سرسپرده غرب و منافقین نشأت می‌گرفت.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، بهانه مراسم، سالگرد درگذشت محمد مصدق اعلام شده بود که البته در لابه لای سخنرانی هم از کرامات وی سخنها راند. از اینکه «آنچه اصل و اساس است از دید مصدق، ایرانیت در همان حد استقلال و آزادی بیرون از اسلامیت به معنای طرز فکر و روش و دینی که به ملت امکان می دهد با وحدت در پایه و با تکیه بر خود از هر بیگانه بی نیاز باشد».

شاید بتوان اوج شناخت چهره اصلی بنی صدر را در غائله 14 اسفند 1359 یافت. روزی که بنی صدر رئیس جمهور وقت انقلاب اسلامی با همکاری منافقین، گروهک ها و جریان های انحرافی به دنبال ایجاد فتنه‌ای  به پشتوانه رأی 11 میلیونی خود بود.

بنی‌صدر که توانسته بود بخاطر منسوب بودن به پدرش که از روحانیون برجسته همدان بود و بهره گیری از فرصت حضور در فرانسه ابتدا خود را به امام(ره) نزدیک کرده و سپس با حضور در صف انقلابیون بتواند بر مسند رئیس جمهوری بنشیند، تلاش کرد علیه مبانی انقلاب اسلامی اقدام کند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , تاریخی , ,
:: برچسب‌ها: بنی صدر، غائله 14 اسفند،ترویج ملی گرایی، هوشیاری ملت، نفوذ نافرجام! ,



بازدید : 1227
نویسنده : کامران وزیری

امیر شاه صفیفرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: نیروی هوایی یک نیروی تاثیرگذار است که خیلی از معادلات را در صحنه نبرد برهم می زند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نهاجا، امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش در مراسم اختتامیه همایش سالیانه مشترک معاونین عملیات و روسای بازرسی ایمنی که صبح امروز با حضور حجت الاسلام جلیلی صفت رییس اداره عقیدتی سیاسی، سرهنگ معتمد رییس اداره حفاظت اطلاعات و دیگر فرماندهان و مسئولین این نیرو در هتل نهاجا برگزار شد گفت: نیروی هوایی یک نیروی تاثیرگذار است که خیلی از معادلات را در صحنه نبرد برهم می زند.

وی افزود: بنا به فرمایش فرماندهی معظم کل قوا نیروی هوایی اقتدار دارد و در کنار مردم است که این فرمایش برای مجموعه نیروی هوایی افتخار بسیار بزرگ محسوب می شود.

امیر شاه صفی با اشاره به ماموریت ها و اقدامات نیروی هوایی در ۸ سال دفاع مقدس، یاد و خاطره شهدا، ایثارگران و پیشکسوتان این نیرو را گرامی داشت و افزود: این بزرگواران بهترین الگو برای ما هستند و باید به دقت زندگی، منش، اقدامات اثرگذار آنها را  مورد مطالعه قرار دهیم و از آن درس بگیریم.

فرمانده نهاجا گفت: هم اکنون نیروی هوایی ارتش به یاری خداوند متعال، بهره گیری از رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا و اتکا به دانش متخصصین و پیشکسوتان در اوج اقتدار و آبرو قرار دارد.

وی خطاب به معاونین عملیات و روسای بازرسی یگان های تابعه نیروی هوایی ارتش گفت: شما نفرات برجسته و فرماندهان و مسئولین آینده این نیرو محسوب می شوید که باید با همتاسازی و پرورش نفرات برجسته موجب تضمین آینده و اقتدار بیش از پیش نهاجا شوید.

فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه کارکنان این نیرو علاوه بر وظایف سازمانی، وظایف غیر سازمانی مانند ترویج شعائر دینی و رعایت آموزه های اسلامی را نیز بر عهده دارند اظهار داشت: نظم و انضباط، رعایت اخلاق، رفتار خوب و تقید به مسائل اعتقادی از الزامات کارکنان نیروهای مسلح، بویژه پرسنل نهاجا است.

امیر شاه صفی در پایان اظهار امیدواری کرد: با عملکرد مناسب و انجام وظایف و ماموریت ها به نحو شایسته بتوانیم نظر مثبت مقام معظم رهبری را نسبت به نیروی هوایی جلب کنیم.


:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: ارتش مقتدر، نیروی هوایی، امیرسرتیپ شاه صفی ,



بازدید : 1200
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: F-14های پارسی ۴۰ ساله شدند/ داستان خرید و ورود تامکت‌ها به ایران+تصاویر

سال ۲۰۰۷ اعلام شد آمریکا جهت عدم دستیابی ایران(به عنوان تنها کشور دارنده تامکت در حال حاضر) به قطعات این جنگنده‌ها تمامی سازه‌ها را نابود و تکه‌تکه می‌کند.

 گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس- جنگنده رهگیر F-14 ملقب به «تامکت» (گربه نر) به عنوان یک سلاح ارزشمند در نبردهای هوایی تاریخ جهان شناخته می‌شود که تنها در سازمان رزم 2 کشور آمریکا و ایران ایفای نقش کرده است.

این هواپیما که درست امروز (20 بهمن 1394) چهلمین سالگرد ورود آنها به نیروی هوایی کشورمان است، همواره به عنوان یکی از برگ‌های برنده نیروهای مسلح ایران شناخته شده و تا به امروز خدمات بسیاری را در این راه به انجام داده است.

به همین منظور خبرگزاری فارس تصمیم بر این گرفت تا طی چند گزارش و مصاحبه به مناسبت 4دهه خدمت این جنگنده در نیروی هوایی، به بیان بخشی از کارکردها و اهمیت این گربه‌های قدرتمند آسمان ایران بپردازد؛ با ذکر این نکته که برای تببین کامل زحمات خلبانان قهرمان و جان برکف گردان‌های پروازی تامکت و همچنین نقش انکار ناپذیر این جنگنده در تاریخ معاصر کشورمان، به زمان بسیار بیشتری نیاز خواهد بود.

تولد تامکت

هواپیمای رهگیر گرومن F-14 تامکت (Grumman F-14 Tomcat) به عنوان یک جنگنده راهبردی ایجاد برتری هوایی با توانایی درگیری با اهداف سطحی، محصول شرکت «گرومن» ایالات متحده و تفکرات اواخر دهه 60 میلادی شناخته می‌شود که نخستین پرواز خود را در سال 1970 انجام داد.

این هواپیما جهت خدمت در نیروی دریایی ایالات متحده ساخته شد تا در حقیقت به عنوان جایگزینی برای برنامه شکست خورده F111B که برای خدمت بر روی ناوگان هواپیمابر این کشور در نظر گرفته شده بودT انجام وظیفه نماید و F-4های «فانتوم» را نیز بازنشست کند.

ناوگان هواپیمابر ایالات متحده جهت حفظ خود در ماموریت‌های بُرد بلند -خصوصا در اوج جنگ سرد- همواره نیازمند جنگنده‌ای بود که بتواند پوششی مناسب را با استفاده از رادار قدرتمند و موشک‌های دوربُرد فراهم سازد و شناورها را از گزند حملات بمب‌افکن‌های شوروی سابق و موشک‌های کروز حفظ کند که این نیاز با گذشت زمان از عهده فانتوم‌ها برنمی‌آمد. لذا طرح ساخت هواپیمای جدید در دستور کار شرکت «گرومن» قرار گرفت.

نخست بنا بود که یک هواپیمای مشترک برای نیروی هوایی و نیروی دریایی ساخته شود تا همانند فانتوم‌ها تواما عملیاتی بوده و هزینه‌های تعمیر و نگهداری و آموزش، با یکسان سازی، کاهش یابد ولی نیروی دریایی معتقد بود که اساسا به یک هواپیمای قدرتمند جهت برتری هوایی نیازمند است که نخست وظیفه دفاع هوایی را به نحو احسن انجام داده و سپس جهت ماموریت‌های دیگر همانند عملیات‌های مقابله هوا به سطح و شناسایی تاکتیکی مورد بهره برداری قرار گیرد.

نهایتا تمامی این اتفاقات با یکدیگر منجر به تولد جنگنده‌ای بزرگ، قدرتمند و 2 سرنشینه با فناوری پیشرفته بال متغییر به اسم F-14 «تامکت» شد.

جنگنده F-14 تامکت از نظر ظاهری دارای طول 19 متر، عرض بال 19.5 متر (در حالت باز) و 11.5 متر (در حالت بسته) است که از سطح زمین 4.8 متر ارتفاع دارد و از 2 دستگاه پیشرانه TF-30 نیرو می‌گیرد که بعدها در ایالات متحده با نمونه دیگری تحت عنوان GE-F110 تعویض شد.

این موتور می‌تواند جنگنده را تا حداکثر سرعت 2.3 ماخ رسانده و صعود تا سقف ارتفاع 60000 هزار پا را تضمین کند، ضمن آنکه با نسبت رانش به وزن 0.9، پرواز از سطح کوتاه عرشه‌های پروازی نیز ممکن می‌شد؛ هرچند بر خلاف سایر جنگنده‌ها این پرواز با دشواری و خطرات بیشتری رو به رو بود.


:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , تاریخی , ,
:: برچسب‌ها: ارتش مقتدر،نیروی هوائی، جنگنده تام کت F 14 ,



بازدید : 1120
نویسنده : کامران وزیری
 
صمصام مدل بومی و بهسازی شده تانک پیشرفته ام ۶۰ است که زمانی یکی از تجهیزات زرهی اصلی نیروهای زمینی کشورمان محسوب می‌شد.
 
این تانک از سال 1960 تا 1987 تولید شده و در کشورهایی چون آمریکا، ایران، مصر، ترکیه، بحرین، اردن، لبنان، عربستان سعودی ، اسپانیا، پرتقال، تایوان، یمن ، عمان و چندین کشور دیگر وارد خدمت شد. در ایران نیز حداقل 150دستگاه .از نمونه آ1 این تانک بکار گرفته شده است. این تانک بعنوان یکی از تانکهای اصلی میدان نبرد در تمامی عملیات‌ های مهم به کار گرفته شده و نقش موثری در پشتیبانی از واحدهای عمل کننده داشت
 
تانک صمصام ایران؛
 

:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: ارتش مقتدر، نیروی زمینی،بهینه سازی تجهیزات نظامی،تانک صمصام ,



بازدید : 1174
نویسنده : کامران وزیری

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ما از دریا دور شده ایم و باید به دریا برگردیم.

خبرگزاری صدا و سیما: امیر دریادار حبیب الله سیاری در سومین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس گفت: سیاست های استعماری حاکم بر کشور در پیش از انقلاب باعث شد که از دریا دور شویم ، در حالی که در شمال و جنوب بدون سواحل جزایر یک سوم مرزهای کشور دریایی است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: ما در آغاز راه استفاده از دریا استفاده هستیم و این راه عبارت است از راه رسیدن و دستیابی به جایگاه مناسب ایران اسلامی ،‌ ایران تاریخی و ایران بزرگ در امر دریا است.
وی گفت: در دریا سابقه هشت هزار ساله داریم و توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی با روی آوردن به دریا امکان پذیر است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود : توسعه شهر نشینی ، انرژی های دریا ، ‌بازدارندگی و کاربردهای دفاعی از منافع و منابع دریاست.
امیر دریا دار سیاری گفت: در جهت ارتقای فرهنگ دریایی پیگیر پیشرفت سواحل راهبردی مکران هستیم و در کتابهای جغرافیایی نیز درباره دریا مطالبی آورده شده است.
وی گفت:‌ اگر فرهنگ سازی دریایی نشود جامعه را نمی توانیم به سمت دریا حرکت دهیم.

:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ارتش مقتدر،نیروی دریایی راهبردی،دریادار حبیب ا , , , سیاری ,



درد دارد...........
نوشته شده در 8 / 12 / 1394
بازدید : 500
نویسنده : کامران وزیری



حماسه سیاسی
نوشته شده در 8 / 12 / 1394
بازدید : 1220
نویسنده : کامران وزیری