|
|
نوشته شده در 26 / 2 / 1393
بازدید : 1351
نویسنده : کامران وزیری
|
|
یوسف کتّانی اندیشمند مسیحی معتقد است نهج البلاغه به دلیل تازگی موضوعاتش تا ابد جاودانه خواهد بود و اگر جوامع بشری خواهان سعادت حقیقی هستند باید از راهنمایی های موجود در این کتاب استفاده کرده و آن را در زندگی پیاده کنند.
سلیمان کتانی از جمله اندیشمندان مسیحی است که در آمریکا متولد شده و تحصیلات خود در رشته فلسفه را در دانشگاه لبنان به پایان رساند و در زمان حیات خود تالیفات متعددی پیرامون 9 نفر از معصومان اهل بیت نگاشته است که از جمله آنها می توان به کتابی پیرامون «فاطمه الزهرا(س)» اشاره کرد.
«یوسف کتّانی» اندیشمند لبنانی و برادرزاده سلیمان کتانی اندیشمند و متفکر لبنانی است که پس از فوت عموی خود، مسئولیت انتشار و احیای آثار او را عهده دار شده است.
به گزارش ایسنا، گفت وگوی با شفقنا با وی در پی می آید:
:: موضوعات مرتبط:
مذهبی ,
بین الملل ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
کتاب نهج البلاغه ,
یادگار امیرالمومنین علی(ع) ,
چراغ راه انسانهای حق طلب ,
نوشته شده در 18 / 2 / 1393
بازدید : 1233
نویسنده : کامران وزیری
|
|
آیت الله بهشتی: این هایی که با عنوان حزب ا... در جامعه شناخته می شوند همان هایی هستند که امروز در جبهه ها جانفشانی می کنند و نمک ناشناسی است که این نیروهای صدیق و با ایمان را مورد هجوم و حمله تبلیغاتی قرار می دهند.
رخدادهای 17 اردیبهشت 1360
چکیده
- مسئول عملیات ستاد امنیت تهران در یک مصاحبه مطبوعاتی جزئیات تازه ای در مورد برخوردهای 11 اردیبهشت تهران ارائه کرد.
- دادستانی انقلاب در نظر دارد با گروهک هایی که نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی را قبول ندارند برخورد کرده و با گروه هایی که در چارچوب قانون عمل می کنند آزادی فعالیت سیاسی آنان را تضمین کند.
- هاشمی رفسنجانی امروز طی سخنانی در جلسه علنی مجلس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره بابی ساندز از مردم ایرلند خواست مبارزه علیه استعمار انگلیس را ادامه دهند .
- آیت الله دکتر بهشتی: این هایی که با عنوان حزب الله در جامعه شناخته می شوند همان هایی هستند که امروز در جبهه ها جانفشانی می کنند و نمک ناشناسی است که این نیروهای صدیق و با ایمان را مورد هجوم و حمله تبلیغاتی قرار می دهند.
- جمعیت هایی که دم از ضرورت بحث آزاد می زنند وقتی پای عمل به میان می آید پاسخ آن ها این است که ما حرف های خود را نوشته ایم!
- کاردار عربستان سعودی در کشورمان طی مصاحبه ای با خبرگزاری پارس اظهار داشت: خرید سلاح های پیچیده از آمریکا به خاطر دفاع از کشور و آزادی قدس است.
درخواست مهم دادگاه تخلفات زمان جنگ از مردم
دادگاه تخلفات زمان جنگ به نیروهای اجرایی و شهرداری های مناطق ابلاغ شد تا نسبت به افراد فرصت طلبی که با کمک گروهک ها شبانه به زمین های دولتی و غیردولتی تجاوز می کنند با قاطعیت برخورد و عوامل اصلی را دستگیر کنند.
:: موضوعات مرتبط:
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
فان حزب ا ,
,
,
هم الغالبون ,
نوشته شده در 4 / 2 / 1393
بازدید : 1583
نویسنده : کامران وزیری
|
|
روز ۳ اردیبهشت ۱۳۵۸ سرلشکر ولیالله قرنی رئیس سابق ستاد ارتش ترور شد.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت تاریخ ایرانی، روزنامه کیهان بعدازظهر همان روز در گزارشی نوشت: «آخر وقت امروز اعلام شد که سرلشکر قرنی در پی یک ترور مسلحانه در بیمارستان مهر تهران جان سپرد. قرنی در سالهای ۳۴ تا ۳۶ در سمتهای ریاست رکن ۲ ستاد ارتش و معاونت ستاد ارتش انجام وظیفه کرده بود و ۲۲ سال پیش به علت فعالیتهای ضد رژیم مورد تعقیب قرار گرفت و به ۳ سال زندان محکوم شد. پس از پیروزی انقلاب سرلشکر قرنی به ریاست ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و چندی پیش، پس از حوادث کردستان از کار برکنار شد.
رئیس سابق ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز در خیابان پهلوی سابق ترور شد. طبق اطلاع رسیده حادثه حدود ساعت ۱۱:۳۰ صبح در حوالی سینما امپایر رخ داد و به گفته شاهدان یک موتورسوار مسلح به سوی سرلشکر قرنی تیراندازی کرده و دو گلوله از ناحیه پا و شکم به او اصابت کرده است. در این حادثه، مهاجم از مسلسل یوزی استفاده کرده است. قرنی را پس از حادثه تیراندازی به بیمارستان منتقل کردند و بلافاصله به اتاق عمل بردند اما تلاش برای نجات وی موثر واقع نشد و نامبرده درگذشت.
ظهر امروز در یک تماس تلفنی با سرلشکر ناصر فربد، رئیس ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، وی گفت: به طوری که به ما اطلاع دادهاند، یک موتورسوار مسلح به مسلسل یوزی به طرف سرلشکر قرنی تیراندازی کرده است. از طرف ارتش، رئیس بهداری ارتش و یک تیم پزشکی به بیمارستان مهر اعزام شدند تا چگونگی حادثه را مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم را برای معالجه به عمل آورند.
مسئولان بیمارستان مهر نیز اعلام کردند که در این حادثه دو نفر که مورد اصابت گلوله قرار گرفتهاند به بیمارستان منتقل شدهاند اما هویت شخص دیگر هنوز مشخص نشده است.»
:: موضوعات مرتبط:
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
ارتش مکتبی ,
سرلشگر قرنی ,
شهید انقلاب ,
نوشته شده در 4 / 2 / 1393
بازدید : 1286
نویسنده : کامران وزیری
|
|
روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، غزل «مهتاب» سروده امام موسی صدر در سال 1344 را که به همسرش بانو پروین خلیلی تقدیم کرده است، منتشر کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت فردا، این غزل که در دفتر آیتالله سید مرتضی مستجابی با این توضیح ذکر شده است که «غزل در بحر خفیف و دارای توشیح متناسب در دو مصرع، از: موسی صدر» در پی میآید:
پردهای از پرند سیماندود، ماه بر دوش شام گسترده
روشن و دلکش و خیالانگیز، وز نسیم شبانه افسرده
واندر اعماق آشیانه خویش، سر خود مرغ حق فرو برده
یاد بیداری و تلاش و سخن، از خیال زمانه بسپرده
نیمی از شام هجر بگذشته، صحبت غم به جانم آورده
خواب بگریخته ز دیده من، دامن از اشک چشم پر کرده
لیک با رنج جانگداز فراق، روح باز از غمش نیازرده
یاد مهر حیاتبخش «مه»ام، زنده میدارد این تن مرده
لاله حاوی او چراغ شب است، نور بر شام هجر بسپرده
یارب از جور دهر برهانش، تا که برهاند این سراپرده
نکته جالب و شیرین در این غزل این است که حروف اول مصرعهای اول، نام «پروین خلیلی» را میسازند.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
مذهبی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
امام موسی صدر ,
منادی وحدت ,
اسطوره ایمان ,
فراتر از زمان ,
نوشته شده در 14 / 1 / 1393
بازدید : 1289
نویسنده : کامران وزیری
|
|
13 فروردین ماه، سالروز درگذشت علیاکبر صنعتی، نقاش و مجسمهساز معروف ایرانی است. او تنها هنرمندی است که دو موزه در ایران به نامش ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزی که علیاکبر صنعتیزاده –موسس پرورشگاه کرمان- نام خانوادگی خود را روی کودک فقیری که همنام خود بود میگذاشت، شاید هرگز تصور نمیکرد این کودک در آینده به یکی از معروفترین هنرمندان ایران تبدیل شود. علیاکبر صنعتی، هنرمند نقاش و مجسمهساز، در سال 1295 در کرمان متولد شد. وقتی شش ماهه بود، پدرش را که به بیماری طاعون مبتلا بود، از دست داد و مادرش که توانایی تامین مخارج زندگی او را نداشت، علیاکبر را به پرورشگاه صنعتی کرمان سپرد.
آشنایی صنعتی با هنر نقاشی کمالالملک او را وارد دنیای تازهای کرد. مدیر پرورشگاه با دیدن علاقه و استعداد او در هنر، موجبات ورود او به این عرصه را فراهم کرد. صنعتی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در کرمان گذراند و سپس به تهران رفت و دورههای تخصصی مجسمهسازی و نقاشی را در مدرسه صنایع مستظرفه که در آن سالها به همت کمالالملک تاسیس شده بود، نزد استادانی چون طاهرزاده، بهزاد (مینیاتوریست)، ابوالحسن صدیقی (مجسمهساز) و استاد حیدریان گذراند.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
استاد صنعتی ,
نقاش ومجسمه ساز معروف تاریخ ایران زمین ,
نوشته شده در 11 / 1 / 1393
بازدید : 1320
نویسنده : کامران وزیری
|
|
* در روز ۱۱ فروردین ۱۳۰۴ قانون تبدیل بروج به ماههای فارسی از تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی گذشت؛ قانونی که بر اساس آن ادارات دولتی و موسسات اقتصادی مکلف به به کار بردن تقویم شمسی (خورشیدی) به جای قمری شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت تاریخ ایرانی، تقویمی که امروز از آن استفاده میکنیم، جزو دقیقترین گاهشمارهای جهان است. این تقویم که ۱۲۷ سال بیشتر عمر ندارد، در طول عمر خود فراز و نشیبهای فراوانی را پشت سر گذاشته است. برخی معتقدند تقویم هجری شمسی را نخستین بار عبدالغفارخان نجمالدوله استخراج کرد. او عبارت ۱۲۶۴ شمسی را در حاشیه تقویم سال ۸۰۷ جلالی مطابق ۳-۱۳۰۲ هجری قمری ذکر کرد و از آن تاریخ به بعد، تقویمی را در ایران رایج کرد که اساس آن شمسی و مبداء آن هجرت پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله) از مکه مکرمه به مدینه منوره باشد. البته تقویمی که او نوشت، به تقویم هجری شمسی برجی معروف است که اصول آن به قرار زیر است:
* مبداء آن، اول فروردینماه سال شمسی، هجرت پیامبر اسلام از مکه مکرمه به مدینه منوره است که ۱۱۹ روز قبل از اول محرم سال اول هجری قمری و مطابق با روز جمعه ۱۹ مارس ۶۲۲ میلادی است.
* لحظه تحویل سال مقارن با عبور مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری است، وقتی که خورشید از نیمکره جنوبی وارد نیمکره شمالی آسمان میشود. این لحظه که اول برج حمل نامیده میشود، نوروز نامیده شده و همیشه بر روز اول بهار منطبق است.
* سال هجری شمسی برجی از نوع سال شمسی حقیقی است، یعنی مدت زمان دو عبور متوالی مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری. مدت متوسط آن ۳۶۵ شبانهروز و ۵ ساعت و ۴۸ دقیقه و ۴۵/۲ ثانیه اندازهگیری شده اما مدت سال شمسی حقیقی ثابت نیست و بر اثر تغییر تعدادی از پارامترهای نجومی، تغییر میکند.
:: موضوعات مرتبط:
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
تاریخ هجری شمسی ,
تاریخ ماندگار ,
نوشته شده در 11 / 1 / 1393
بازدید : 1272
نویسنده : کامران وزیری
|
|
به گزارش خبرنگار مهر، شاکیان اسرائیلی موفق نشدند تا از ترفند خود برای تصاحب اشیای تاریخی ایران استفاده کنند و کتیبه های هخامنشی که در موزه های شیکاگو نگهداری می شد را به جای غرامت بگیرند. چرا که رابرت گِتِلمن، قاضی این پرونده، جمعه هشتم فروردین (28 مارس) در حکم صادره خود اعلام کرد که از تحویل دادن اشیای باستانی ایران به شاکیان اسراییلی پرونده بمب گذاری در مرکز خرید اورشلیم به جای غرامت 412 میلیون دلاری جلوگیری شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس درتوضیح این مطلب گزارش داد که در جریان سه بمب گذاری در سپتامبر 1997 در یک مرکز خرید در اورشلیم پنج تن کشته و200 تن مجروح شدند.
پنج گروه از کسانی که در بمب گذاری اورشلیم زخمی شده بودند از ایران شکایت کردند و در دادخواست خود ادعا کردند که ایران به دلیل آموزش و حمایت مالی و نظامی از حماس در این حملات مقصر است.
دادگاه بدوی به نفع شاکیان رأی داد و دستور داد منابعی را که می خواهند از طریق آنها غرامت پرداخت شود به دادگاه معرفی کنند. شاکیان پرونده نیز آثار باستانی ایران را که به طور امانت در اختیار موزه تاریخ طبیعی شیکاگو و انستیتو مطالعات شرقی شیکاگو قرار دارد را معرفی کردند.
رابرت گتلمن، قاضی این پرونده در حکم خود آورده است که مجموعه آثار باستانی ایران به خاطر پژوهش های باستان شناسی در اختیار مؤسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو قرار گرفته و اهداف تجاری در آن وجود ندارد بنابراین نمی توان این آثار را مصادره کرد.
در میان هزاران لوح ایرانی که در موزه شیکاگو وجود دارد بسیاری حاوی نقوشی از الفبای باستانی هستند که بیش از دو هزار سال قدمت دارند.
این الواح از دهه 1930 میلادی توسط حکومت وقت ایران طی توافقی طولانی مدت به مؤسسه شرق شناسی شیکاگو به امانت داده شد و موزه تاریخ ملی شیکاگو هم مجموعه کوچک تری از این آثار را در اختیار دارد.
دانشگاه شیکاگو طی سالیان گذشته به مرور بیش از 30 هزار شیء باستانی را به ایران بازگردانده است.
«مت استالپر»، که نگهداری از این اشیا در شیکاگو را بر عهده دارد گفته است زمانی که ثبت بقیه این اشیا نیز به انجام برسد تمامی این اشیای باستانی به ایران بازگردانده خواهد شد.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
ایران باستان ,
هخامنشیان ,
مهد تمدن پرشیا ,
نوشته شده در 8 / 1 / 1393
بازدید : 1320
نویسنده : کامران وزیری
|
|
با گذشت زمان و پیشرفت صنعت و تکنولوژی و برطرف شدن برخی نیازها بسیاری از مشاغل رفته رفته به دست فراموشی سپرده میشوند.
سایت بازار خبر : در سال های جدید اقتصاددانان چنین پیش بینی کرده اند که در آینده ای نه چندان دور روبات ها جای شغل هایی مانند بازاریابی از راه دور ، حسابداری و مسئولین فروش را خواهند گرفت.
بیل گیتس نیز در جدیدترین صحبت های خود به این موضوع اشاره کرده است که ربات های نرم افزاری رفته رفته شغل های بیشتری را در دست خواهند گرفت.
این اولین باری نیست که تغییرات بزرگ باعث از بین رفتن بسیاری از شغل ها می شود. در سال های گذشته نیز با به وجود آمدن انقلاب صنعتی بسیاری از شغل ها و کسب و کارهایی که در آن سالها وجود داشتند نیز به ورطه فراموشی سپرده شدند.
در ادامه با نگاهی به آمار سازمان کار به شغل هایی که در سال های گذشته در گوشه و کنار دنیا وجود داشتند و امروزه دیگر وجود ندارند اشاره خواهیم کرد.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
تکنولوژی ,
دگرگونی نیازهای اجتماعی ومشاغل ,
نوشته شده در 8 / 1 / 1393
بازدید : 1289
نویسنده : کامران وزیری
|
|
به گزارش خبرنگار مهر درشیراز، شهرستان فیروزآباد از شهرستانهای جنوب غربی استان فارس است که از جنوب به شهرستان قیر و کارزین، از غرب به شهرستان فراشبند، از شمال به شهرستان شیراز و از شرق به شهرستان جهرم محدود است.
این شهرستان با مرکزیت شهر فیروزآباد دارای سه هزارو 579 کیلومتر مربع وسعت و فاصله آن تا شیراز 120 کیلومتر است. از طرفی دیگر در بخش میمند در 30 کیلومتری شرق فیروزآباد باغها و گلزارهای وسیع با انواع گلهای سرخ محمدی و...وجود دارد.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
ساسانیان،اردشیر بابکان،شهر گور ,
نوشته شده در 5 / 1 / 1393
بازدید : 1327
نویسنده : کامران وزیری
|
|
یک استاد دانشگاه ملی تاجیکستان، سمبلهای رایج و مختلف در نوروز را بیانگر تاریخ و فرهنگ پرسابقه این آیین کهن سنتی- مذهبی در این کشور دانست.
«سعد ا... حیدری» استاد بخش روزنامه نگاری و از محققان سنتهای مردمی تاجیکستان در گفتوگو با خبرنگار فارس در دوشنبه گفت: مردم تاجیک آرزوی خود را نه تنها با خواندن شعر، ترانه و سرودهای نوروزی بیان میکنند بلکه با گذاشتن انواع گوناگون میوه، سبزه، تصویر جانوران و اشیاهای رنگارنگ که هر کدام رمز یا سمبلی از آیین نوروز هستند، منزل، سفره و محل جشن عید خود را تزئین میکنند.
وی افزود: رمزهای تاریخی وسیلهای برای بیان آرمانهای اجتماعی بوده و شکلهای لفظی، خطی، تصویری، اجرایی و مادی داشته و هر کدام از سمبل دینی، ادبی، اجتماعی و فرهنگی میباشند که در طول تاریخ از نسل به نسل دیگر منتقل شده است.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
بین الملل ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
نوروز ,
جشن باستان ,
آیین عید نوروز در تاجیکستان ,
|
|
|