<دیلی بیست: بندر بن سلطان خطرناکترین شخص در خاورمیانه است
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1389
نویسنده : کامران وزیری

پایگاه خبری "دیلی بیست" در تحلیلی رئیس سارمان اطلاعات عربستان را "خطرناکترین" شخصیت در منطقه خاورمیانه توصیف کرد.

 به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سایت روزنامه آمریکایی "دیلی بیست" در گزارشی در تحلیل شخصیت بندر بن سلطان،‌ رئیس سازمان اطلاعات عربستان و سفیر سابق ریاض در واشنگتن نوشت: بندر بن سلطان خطرناکترین شخصیت در خاورمیانه است و می‌تواند تمام رخدادهای کشورهای ناآرام در جهان را درک کند.

 به نوشته پایگاه مذکور بندر بن سلطان پس از انتقاد از دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا و اعلام این مطلب که سیاست‌های آمریکا مانعی بر سر راه منافع عربستان است، در حال حاضر اقدامات ریاض علیه ایران و سوریه را رهبری می‌کند.

 دیلی بیست نوشت: عربستان در حال حاضر تلاش می‌کند تا ایران به قدرت تولید فناوری هسته‌ای دست نیابد و برای ممانعت از قدرت‌گیری اخوان المسلمین نیز از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند.

 سایت مذکور تاکید کرد که این مقام عربستانی به اطلاع دیپلمات‌های اروپایی رسانده است که کشورش در صدد است با پاکستان که فناوری ساخت سلاح‌های اتمی را در اختیار دارد، ارتباط مستحکمی برقرار سازد.

 نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان به مدت‌ مدید از دهه گذشته تحت حمایت عربستان بود.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عربستان , آل سعود , ثروت بادآورده , صدور تروریسم , بندربن سلطان , آتش افروز خاورمیانه ,



بازدید : 1289
نویسنده : کامران وزیری
 
 
 
 
فرانسوا اولاند سه روز در سرزمین‌های اشغالی به سر می‌برد تا با مقام‌های رژیم صیهونیستی پس از خودشیرینی برای این رژيم در مذاکرات ایران و ۵+۱ مذاکره کند. او قرار است از این سفر با بغلی پر از  قرارداد فروش تسلیحات بازگردد و در سایه کارهایش پولی حسابی به جیب بزند. فرانسوی‌ها در مقابل پول فروش تسلیحات به غیر از اسرائيل،بازیگر سعودی‌ها هم شده‌اند؛ برای آنها هیچ چیز مهمتر از پول نیست.
 
 
مجله مهر: بنیامین نتانیاهو،نخست وزیر رژیم صهیونیستی قبل از رسیدن هواپیماهای اولاند گفته بود «بی‌صبرانه» منتظر رسیدن رئيس جمهور فرانسه است  و در مراسم استقبال از اولاند این کشور را به خاطر جلوگیری از توافق هسته‌ای ایران، «دوست واقعی» اسرائیل خواند. از سوی دیگر مقام‌های عربستان هم که از آمریکایی‌ها حالا خشمگین هستند حسابی از موضع فرانسه در مذاکرات هسته‌ای راضی شده‌اند. فرانسوی‌ها اما در این میان مهمترین چیز برایشان با خودنمایی در مذاکرات،قراردادهای هنگفت از جمله در بخش تسلیحاتی است. اولاند قصد داردکه مبادلات تجاری فرانسه و رژيم صهیونیستی را که در سال ۲۰۱۱ بیش از ۳ میلیارد دلار بوده است افزایش دهد.  علاوه بر وزرای کابینه در این سفر مقام‌های چند شرکت مهم فرانسه از جمله آلستوم، آریان‌اسپیس و وینسی هم اولاند را همراهی می‌کنند. گفته می‌شود در قراردهای مختلف فروش تسلیحات از سوی فرانسه مهمترین مورد فروش هواپیماهای بدون سرنشین از سوی پاریس است که اعتراض گروه‌های حقوق بشر را هم به دنبال داشته است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که رژيم صهیونیستی بارها از هواپیماهای بدون سرنشین ساخت فرانسه در حمله به نوار غزه استفاده کرده است؛ حملاتی که باعث کشته شدن تعداد زیادی از کودکان فلسطینی شده است. 

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: مذاکرات هسته ای،فرانسه،خودفروشی،سرسپردگی،ذلت ,



بازدید : 1369
نویسنده : کامران وزیری
واشنگتن‌پست: مذاکره کنندگان آمریکایی معتقدند رویکرد کاپیتولاسیونی با ایران جواب نمی‌دهد
 
خبرگزاری فارس: واشنگتن‌پست: مذاکره کنندگان آمریکایی معتقدند رویکرد کاپیتولاسیونی با ایران جواب نمی‌دهد

 به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به مقایسه تاریخی دو اختلاف میان اسرائیل و آمریکا درباره عربستان در دهه 1980 و ایران در زمان کنونی پرداخته است.

واشنگتن پست در گزارش خود می‌نویسد: سه دهه پیش کنگره آمریکا در زمینه سیاست‌های خاورمیانه‌ای واشنگتن، بین دیدگاه «رونالد ریگان» رئیس جمهور آمریکا و «مناخیم بگین» نخست وزیر اسرائیل مانده بود و اکنون مذاکرات هسته‌ای ایران همان شرایط را این بار میان اوباما و نتانیاهو تکرار کرده است.

علیرغم مخالفت دولت اوباما، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به دنبال تصویب دور جدید تحریم‌ها علیه ایران در کنگره برای کسب امتیازات بیشتر در مذاکرات هسته‌ای است.

نتانیاهو روز یکشنبه گفت: «ایران تحت فشار اقتصادی است و این فشار و افزایش فشارها منجر به یک نتیجه دیپلماتیک بهتر برای پایان دادن به موضوع هسته‌ای ایران خواهد شد».

اوباما اما مخالف است. او معتقد است که تصویب تحریم‌های جدید در کنگره روند مذاکرات را تخریب می‌کند و رهبر عالی ایران را ممکن است به این نتیجه برساند که تندروهای آمریکا به دنبال تغییر رژیم ایران هستند. در این صورت بهترین گزینه برای تهران رها کردن میز مذاکرات و پیشبرد برنامه هسته ای این کشور خواهد بود که ممکن است با واکنش نظامی اسرائیل یا آمریکا روبرو شود.  

واشنگتن پست در ادامه نوشت: جنگ میان ریگان و بگین در سال 1981 برای تصویب طرح فروش سیستم نظارتی و راداری هشدار سریع هوابرد به عربستان(AWAC) بود. نخست وزیر وقت اسرائیل تلاش می‌کرد جلوی فروش این سیستم را بگیرد اما در نهایت ریگان برنده شد و طرح فروش AWAC به عربستان عملی شد.

عربستان اکنون یکی از متحدان دوفاکتوی اسرائیل علیه ایران است اما در آن زمان دشمن هم بودند.

براساس این گزارش، مذاکرات هسته ای ایران چهارشنبه هفته جاری در ژنو دوباره از سر گرفته می‌شود. مساله اصلی در این مذاکرات اصرار ایران برای به رسمیت شناخته شدن حق این کشور در غنی سازی اورانیوم برای مقاصد صلح آمیز تحت معاهده ان پی تی است اما آمریکا تاکید می‌کند که هیچ حقی تحت معاهده ان پی تی وجود ندارد. با این حال مذاکره کنندگان با زبان دیپلماتیک به ایران اطمینان داده‌اند که در صورت یک توافق جامع و فریز شدن برنامه هسته ای، ایران می‌تواند به صورت محدود غنی سازی داشته باشد.

معمولا زبان دیپلمات‌ها به گونه‌ای است که درباره موضوعات اینچنینی با ابهام سخن می‌گویند اما درباره فعالیت‌های غنی سازی ایران موضوع کمی فرق می‌کند. آمریکا تحت فشارهای موجود خواستار عبارات و زبانی مشخص، واضح و بدون ابهام است.

واشنگتن پست در ادامه می‌نویسد: مذاکره کنندگان آمریکایی معتقدند که تاریخ نشان داده رویکرد کاپیتولاسیونی با ایران جواب نمی‌دهد. در سال 2003 وقتی حسن روحانی مذاکره کننده هسته ای کشورش بود ایران در ازای محدود کردن برنامه هسته ای خود پیشنهاداتی به غرب ارائه کرد. در آن زمان ایران حدود 164 سانتریفیوژ داشت. آمریکا و اسرائیل توافق را رد کردند و تصمیم گرفتند رویکرد سختگیرانه تری علیه تهران اعمال کنند. امروز ایران 19 هزار سانتریفیوژ دارد.

در حال حاضر مقامات آمریکایی می‌ترسند که همان پروسه دوباره تکرار شود اما همزمان نتانیاهو فشار می‌آورد که بهترین توافق، توافقی است که برنامه هسته‌ای ایران را بتواند فریز کند.

نکته جالب این است که بازیگر کلیدی منازعه سال 1981 میان ریگان و بگین یک شاهزاده سعودی به نام «بندر بن سلطان» بود که اکنون رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان است. رفتارهای نامنظم و بی هدف بندر طی ماه‌های اخیر خشم مقامات آمریکایی را برانگیخته است و این رفتارها موجب اتخاذ رویکردهای جدیدی توسط آمریکا با کشورهایی مثل مصر و سوریه شده است و تدابیر و دسیسه‌های بندر ناکام مانده است.  


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ابران , مذاکرات هسته ای ژنو , آمریکا ,



بازدید : 1322
نویسنده : کامران وزیری

 زمانی نه‌چندان دور وقتی هنوز جنبش صهیونیسم، یهودیان ساکن کشورهای شرقی را وادار به مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی نکرده بود، در افغانستان حدود ۴۰ هزار یهودی زندگی می‌کردند و ریشه‌ای 800 ساله در این کشور داشتند اما هم‌اکنون از آن ۴۰ هزار نفر تنها یک نفر باقی مانده است.

به گزارش ایسنا به نقل از تسنیم، این یهودی «زابلون اسیمنتوف» نام دارد و همواره یکی از کرسی‌های شورای محلی شهر کابل پایتخت افغانستان را احراز می‌کند. در واقع وی تنها یهودی بر جای مانده از اقلیت یهودیان افغان است.

وی بر ادامه زندگی در افغانستان تاکید دارد، اگرچه همسر و دو فرزندش بیش از یک دهه است که به سرزمین‌های اشغالی مهاجرت کرده‌اند.

زابلون در این‌باره می‌گوید: خانواده‌ام همیشه به من اصرار می‌کنند که به آنها ملحق شوم. 12 سال پیش که به سرزمین‌های اشغالی سفر کردم، دو دختر 12 و 14 ساله‌ام را دیدم و از آن زمان تاکنون آنها را ندیده‌ام.

وی اظهار می‌کند: خودم هم نمی‌دانم چرا در افغانستان مانده‌ام و به زندگی در اینجا ادامه می‌دهم اما این اراده و خواست خداست.

با این حال او می‌گوید که از زندگی‌اش راضی و خشنود است و روزگار خود را به مراقبت از کتابخانه‌اش سپری می‌کند که در آن کتاب‌های نماز و دعای یهودیان وجود دارد و تاریخ برخی از آنها به 400 سال قبل باز می‌گردد و بخشی از وقت خود را با اندک گردشگران اروپایی و آمریکایی سپری می‌کند که به افغانستان سفر می‌کنند.

زابلون می‌افزاید: از طریق کمک‌های یهودیان جهان و رستورانی که چهار سال پیش آن را افتتاح کردم امرار معاش می‌کنم.

 

زابلون اسیمنتوف

  


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: افغانستان , یهودی تنها ,



بازدید : 1176
نویسنده : کامران وزیری

مسکو - ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در گفت وگوی تلفنی با بشار اسد رییس جمهوری سوریه در باره مقدمات کنفرانس ژنو2 و روند امحای تسلیحات شیمیایی سوریه تبادل نظر کرد.

 

به گزارش ایرنا به نقل از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، این مکالمه تلفنی عصر پنجشنبه به ابتکار رییس جمهوری روسیه انجام گرفت.

در این گفت وگوی تلفنی ابراز امیدواری شد؛ نیروهای سیاسی اصلی مخالف دولت سوریه رویکرد سازنده داشته و در کنفرانس بین المللی در باره سوریه شرکت کنند.

رییس جمهوری روسیه، آمادگی اسد برای اعزام هیأتی از دولت سوریه به کنفرانس ژنو2 را مثبت ارزیابی کرد.

در این گفت وگوی تلفنی همچنین دو طرف به طور مفصل در باره نحوه اجرای طرح کنترل بین المللی بر سلاح های شیمیایی سوریه و امحای آن مذاکره کردند.

پوتین از همکاریهای دولت سوریه با گروه کارکنان سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی ابراز رضایتمندی کرد.

امحای سلاح های شیمیایی سوریه مطابق قطعنامه 2118 شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت می گیرد و گروه مأموریپان سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی از روز اول ماه اکتبر گذشته نابودی سلاح های شیمیایی سوریه را آغاز کرده اند


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه،بشاراسد،کنفرانس ژنو2،روسیه،پوتین ,



بازدید : 1307
نویسنده : کامران وزیری

 

سید حسن نصر‌الله با بیان اینکه ایران و سوریه دو هم‌پیمان اصلی حزب‌الله لبنان هستند، خاطر نشان کرد که هم‌پیمانان حزب‌الله هیچ‌گاه این حزب را تنها نمی‌گذارند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری المنار لبنان، سید حسن نصر‌الله، دبیرکل حزب‌الله لبنان روز چهارشنبه در سخنرانی خود به مناسبت عاشورای حسینی در ضاحیه جنوبی بیروت خاطرنشان کرد: اسرائیل از تمام نفوذ خود برای حمله نظامی به سوریه استفاده کرد، اما تمام تلاش‌هایشان با شکست مواجه شد و اسرائیل با تلاش‌هایش برای برپا کردن جنگ در صدد آن است که خود قوی و قدرتمند بماند.

 

دبیرکل حزب‌الله لبنان تصریح کرد: کسانی که منطقه را به سمت جنگ سوق می‌دهند، باید بدانند که همانطور که از سال 1982 شکست خورده‌اند، باز هم شکست خواهند خورد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: لبنان،عاشورا،حزب ا , , , ،سید حسن نصرا , , , , ,



بازدید : 1295
نویسنده : کامران وزیری
معارض سرشناس سعودی تصریح کرد: طی سال‌های اخیر ضربات بسیاری بر پیکره نظام پادشاهی عربستان سعودی وارد آمده و این نظام را به مرز سقوط و سرنگونی رسانیده است.
صراط: معارض سرشناس سعودی تصریح کرد: طی سال‌های اخیر ضربات بسیاری بر پیکره نظام پادشاهی عربستان سعودی وارد آمده و این نظام را به مرز سقوط و سرنگونی رسانیده است.

"حمزه الحسن" معارض سرشناس سعودی با توضیح اینکه عربستان سعودی به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران راه افول و فروپاشی را در پیش گرفته است تاکید کرد: علاوه بر اینها از سال 1979 تا کنون رژیم حاکم بر ریاض بحران‌های بسیاری مانند بحران نفتی دهه‌های 80 و 90 میلادی و نیز حمله القاعده به آمریکا را از سر گذرانده و اکنون نیز نظاره‌گر وقوع تحولات انقلاب‌های عربی در منطقه است.

وی با تاکید بر اینکه در میان همه این حوادث و وقایع، وقوع انقلاب‌های عربی عربستان سعودی را به عقب‌نشینی وادار ساخته است خاطر نشان کرد: بعد از آغاز موج بیداری اسلامی این رژیم سلطنتی علاوه بر اینکه در عرصه خارجی از بسیاری از مواضع خود عقب‌نشینی کرده در عرصه داخلی نیز چالش‌های بسیاری را تجربه کرده و بالاتر از همه، اعتبار و مشروعیت خود نزد ملت حجاز را از دست داده است.

الحسن همچنین به ناتوانی این رژیم در اداره امور مملکتی اشاره کرد و اظهار داشت: رژیم آل‌سعود از ابتدای سلطنت بر سرزمین حجاز تا کنون یک رژیم دست‌نشانده بوده است و اکنون پس از گذشت سالیان دراز در اجرای همه طرح‌ها و سیاست‌های خود طعم تلخ شکست را تجربه می‌کند و این به معنای این است که از نظر ملت عربستان، رژیم آل‌سعود دیگر از مشروعیت قانونی برای حکومت بر مردم این کشور نیست.

:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عربستان،آل سعود،سراشیبی سقوط ,



بازدید : 1234
نویسنده : کامران وزیری
 
 

حمایت رئیس جمهوری آمریکا و نخست‌ وزیر انگلیس از روند گفتگوهای تهران و گروه 1+5 و رایزنی کاخ سفید با کنگره برای منصرف کردن از وضع تحریم های جدید علیه ایران از جمله رویدادهای اخیر مرتبط با برنامه هسته ای کشورمان است.

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کاخ سفید اعلام کرد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و دیوید کامرون نخست‌ وزیر انگلیس درباره دور بعدی مذاکرات هسته ای با ایران گفتگوی تلفنی کرده و حمایت خود را از روند گفتگوهای تهران و گروه 1+5 اعلام کردند.

آسوشیتد پرس نیز در گزارشی اعلام کرد که اوباما و کامرون در این گفتگوی تلفنی درباره حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان پس از سال 2014 و همچنین اوضاع سوریه و پیشرفت ها در زمینه نابودی تسلیحات شیمیایی در این کشور گفتگو کردند.

خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد که کاخ سفید تلاشهای خود را برای منصرف کردن کنگره از وضع تحریم های جدید علیه ایران همزمان با انجام گفتگوهای تهران و گروه 1+5 آغاز کرده و تاکید کرده است که این اقدام می تواند منجر به جنگ شود.

کاخ سفید در عین حال با طرح این ادعا که ایران پیشنهاد 1+5 را نپذیرفته است، تهدید کرد درصورتیکه مذاکرات به شکست منجر شود، گزینه نظامی همچنان روی میز است.

این رسانه غربی در ادامه به مذاکرات جان کری وزیر خارجه آمریکا با اعضای کمیته مالی کنگره و گفتگو درباره تعویق در اعمال تحریم‌ های جدید علیه ایران خبر داد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران، آمریکا،مذاکرات هسته ای،گزینه نظامی ,



بازدید : 1315
نویسنده : کامران وزیری
 
ناتالی سیدسترفی هنرمند 28 ساله طراح پخت کیک های عروس مجلس بنا به درخواست زوج جوان مبنی بر منحصر به فرد بودن کیک عروسیشان موفق به تهیه این کیک اسفنجی در عرض 40 ساعت در تگزاس شدند.

صراط:  آسوشید پرس نوشت: این آشپز و شیرینی پز حرفه ای با الهام گرفتن از سر عروس و داماد کیک عروسی آنها را به شکل سر بریده طراحی و آماده ساخت.

به گفته ناتالی سرف عاشق فیلم های ترسناک است، کیک وی مهمانان حاضر در میهمانی را در خود جلب کرده و تنها مادربزرگ ناتالی برخلاف آن است.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عروس , داماد , سربریده ,



بازدید : 1174
نویسنده : کامران وزیری

 

منابع دیپلماتیک غربی در ژنو از انتقاد آمریکا به فرانسه نسبت به موضع این کشور در مذاکرات ایران و 1+5 خبر می‌دهند.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به ژنو، منابع دیپلماتیک غرب گفته‌اند جان کری، وزیر خارجه آمریکا موضع انتقادآمیز خود را در قبال اظهارات و موضع فرانسه در مذاکرات با ایران به پاریس منتقل کرده است.

بر این اساس آمریکا موضع فرانسه را مانع دستیابی به نتیجه بهتری در نشست ژنو دانسته است و محول کردن ادامه مذاکرات را به زمان دیگری نادرست تلقی کرده است.

این منابع دیپلماتیک معتقدند آمریکا خواهان رسیدن به نتیجه در مدت زمان کوتاه‌تری است تا مخالفان مذاکرات و گروه‌های تندرو مانعی در مسیر مداکرات و رسیدن به نتیجه ایجاد نکنند.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: انرژی هسته ای،1+5،آمریکا،فرانسه،جنگ زرگری ,