<کاریکاتور القدس العربی درباره باج‌خواهی آمریکا از عربستان
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1458
نویسنده : کامران وزیری
القدس العربی در کاریکاتور امروز خود باج خواهی آمریکا از عربستان را به تصویر کشیده است.

القدس العربی باج‌خواهی آمریکا از عربستان را به تصویر کشید

پایگاه اینترنتی این روزنامه در کاریکاتور مذکور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در حالی که باتوم و دستبند به کمر بسته است نشان می‌دهد که پا‌های ملک سلمان را گرفته و او را برعکس کرده تا پول‌های درون جیب‌هایش بیرون بریزد.

ترامپ همواره به مقامات عربستان تاکید می‌کند که اگر خواهان ادامه حمایت واشنگتن هستند باید پول بیشتری بدهند. او هفته گذشته در جمع هواداران خود در ویرجینیا گفت به پادشاه عربستان گفته بدون حمایت آمریکا ممکن است دو هفته هم در قدرت باقی نماند. 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا، عربستان، ارباب ورعیت! ,



بازدید : 1423
نویسنده : کامران وزیری
همایش مشترک سفرای جمهوری اسلامی با فعالان بخش خصوصی با حضور ظریف

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: وسواس فکری دولت آمریکا درباره ایران در تمام منطقه از جمله لبنان، سوریه و عراق نتیجه معکوس داده و درهر جای دیگری هم نتیجه معکوس خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است در گفت‌وگو با پایگاه خبری تحلیلی المانیتور تاکید کرد که وسواس فکری دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران در سراسر منطقه نتیجه معکوس داشته است و خروج آمریکا از برجام اعتبار این کشور برای هر سازش جدیدی را تضعیف کرده است چراکه هیچ تضمینی برای اجرای آن (از سوی آمریکا) وجود ندارد.

متن کامل این گفت‌وگو به این شرح است:

المانیتور: با توجه به اینکه قرار است در اوایل نوامبر تحریم‌های دیگری علیه ایران اعمال شود، برنامه ایران برای مواجهه با کاهش صادرات و محصولات مرتبط آن چیست؟

ظریف: مهمترین چیز در اینجا توافقات مالی است. ما در حال کار با اروپا روی این توافقات هستیم و اروپایی‌ها هم اکنون روی یک سیستم کار می‌کنند که به ما اجازه می‌دهد پول صادراتمان را دریافت کنیم. ما تمهیدات مختلفی را با مشتریان خود اندیشیده‌ایم. به طور قطع فشار آمریکا روی آنها زیاد است اما من بر این باورم که آمریکا در سیاست اعلام شده‌اش برای به صفر رساندن صادرات نفت ما شکست خواهد خورد.

المانیتور: چه گزینه‌های جایگزینی وجود دارد؟

ظریف: ما در بودجه خود تنها حدود 30 درصد به نفت وابسته هستیم بنابراین ما ابزارهای دیگری در اختیار داریم. با این حال این مساله تاثیر مهمی روی اقتصاد ما می‌گذارد و تاثیر آن نیز تاکنون به دلیل نتایج تحریم‌ها احساس شده است اما اگرچه این تحریم‌ها تاثیر اقتصادی خود را دارند همواره نتوانسته‌اند به هدف سیاسی‌شان دست یابند. آنها معمولا از نظر سیاسی نتیجه عکس دارند.

المانیتور: به نظر می‌آید با توجه به دستاورد کم نشست اخیر تهران، روسیه و ترکیه سررشته ادلب را در دست گرفته‌اند. سپس یک توافق میان روسای جمهور روسیه و ترکیه حاصل شد. شما با همتایان روس و ترک خود در نیویورک دیدار کرده‌اید. نقش ایران در ادلب چیست؟

ظریف: ما همواره خواهان پرهیز از درگیری و خونریزی در ادلب بوده‌ایم. این همان دلیلی است که من پیش از نشست تهران به آنکارا و دمشق رفتم. ما گفت‌وگوهایی بسیار جدی برای چگونگی جلوگیری از درگیری نظامی در ادلب داشتیم. ما به نوعی به توافقات اولیه دست یافتیم. اختلاف نظر اصلی میان روسیه و ترکیه درباره چگونگی انجام آن بود و زمانی که این اختلافات حل و فصل شد ما به نقشه دست یافتیم. ما فورا از آن حمایت کردیم اکنون هر سه ما با یکدیگر روی اجرای آن کار می‌کنیم. بنابراین ما در اجرای سیاست‌مان مبنی بر جلوگیری از درگیری نظامی در ادلب درست عمل کرده‌ایم.

هر سه ما بر سر چگونگی دستیابی به این توافق، چگونگی اجرای آن به ویژه مواجهه با این حقیقت که بخش مهمی از ادلب تحت کنترل النصره قرار دارد، با چالش‌هایی مواجه هستیم. ما باید راهی برای بیرون راندن آنها از این منطقه بیابیم.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا، ایران، قرعه برجام! ,



بازدید : 1459
نویسنده : کامران وزیری

ایران از ابتدا آغازگر جنگ نبود و قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداشت/ ترامپ می‌خواست ما از برجام خارج شویم تا پرونده ما را به شورای امنیت بفرستد

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هر روز بر قدرت دفاعی خود خواهیم افزود و با فشارهای شما، قدر موشک های خود را بیش از گذشته می دانیم ، تصریح کرد: عشق ما کربلا و درس ما از عاشورا، عزت و استقامت است و ما درس خود را از امام حسین (ع) آموخته ایم.  حجت‌الاسلام والمسلمین  حسن روحانی در مراسم رژه نیروهای مسلح که به مناسبت سی و هشتمین سالگرد دفاع مقدس در جوار حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، با تقدیر از حضور پرشکوه مردم در ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان بویژه در تاسوعا و عاشورا در سراسر کشور، گفت: امسال این مراسم بیش از هر سال دیگر دارای شکوه و عظمت بود. رئیس جمهور افزود: همه ما مدیون فرهنگ کربلا و خون شهیدان آن بیابان سوزان در سال ۶۱ هجری هستیم. روحانی با تسلیت روز شهادت امام زین‌العابدین(ع) افزود: او گواه و شاهد حادثه کربلا و پرچمدار دوران اسارت و تبیین آن حماسه بزرگ تاریخی در طول زندگی خود بود. 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , نظامی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: هفته دفاع مقدس , رژه ن , م , رییس جمهور ,



بازدید : 522
نویسنده : کامران وزیری

با امریکای خطرناکی مواجه هستیم

پروفسور نوآم چامسکی با اشاره به اینکه در حال حاضر با امریکای خطرناکی مواجه هستیم گفت: اروپا تمایل ندارد به منظور مقابله با تحریمهای ایران جلوی امریکا بایستد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-جواد حیران نیا: اتحادیه اروپا تلاش می‌کند توافق هسته‌ای با ایران را نجات دهد. حال آنکه در برابر تحریم‌های آمریکا، دامنه عملکرد این اتحادیه بسیار محدود است.

قانونی که اتحادیه اروپا برای مقابله با تحریم‌های آمریکا پیش بینی کرده نسخه‌ جدیدی است از قانونی به نام "Blocking Statute" که اتحادیه اروپا سال ۱۹۹۶ در برابر تحریم‌های کوبا توسط آمریکا تصویب کرده بود.

در سال ۱۹۹۶ نیز آمریکا سیاست تحریمی خود را علیه کوبا برخلاف میل و بدون همراهی اروپا وضع کرده بود. اروپا با وضع آن قانون، در برابر سیاست آمریکا مقاومت کرد. در آن زمان، رئیس جمهوری وقت آمریکا، بیل کلینتون ناگزیر به عقب‌نشینی شد و شرکت‌های اروپایی را از مجازات معاف کرد. از آن زمان البته مدت زیادی می‌گذرد و این بار موضوع بر سر بیل کلینتون نیست، بلکه سر نخ ماجرا دست دونالد ترامپ است.

این پرسش مطرح است آیا اروپا قادر خواهد بود مقابل تحریمهای امریکا علیه ایران موضعی قدرتمند اتخاذ کند و آیا قوانین مسدودساز اروپا برای حمایت از شرکتهای اروپایی مقابل تحریمهای امریکا علیه ایران کارا خواهد بود؟

در این خصوص خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «نوآم چامسکی» نظریه پرداز برجسته آمریکایی انجام داده است که در ادامه می آید. چامسکی استاد دانشگاه MIT آمریکا و بنیانگذار زبان شناسی مدرن است.

*برخی معتقد هستند قانونی که اتحادیه اروپا برای مقابله با تحریم‌های آمریکا پیش بینی کرده، در عمل تاثیری بر تحریم‌ها و کاستن فشار ناشی از آن‌ها ندارد و این قانون نسخه جدیدی از قانون "Blocking Statute" است که اتحادیه اروپا سال ۱۹۹۶ در برابر تحریم‌های کوبا توسط آمریکا تصویب کرده بود. کارایی این قانون را در جهت حمایت از ایران در مقابل تحریمهای امریکا تا چه اندازه می دانید؟

این قانون می تواند کارآمد و مؤثر باشد اگر اروپا تمایلی برای به کار بستن آن داشته باشد.

باید به این نکته توجه داشت که در حال حاضر با امریکای خطرناکی مواجه هستیم. از این رو حمایت جدی از ایران مقابل امریکا برای اروپا به معنای تقابل مستقیم و مواجهه با امریکایی است که در حال حاضر هم خیلی خطرناک است.

البته اروپا تمایلی برای دنبال کردن این موضوع و قرار دادن خود مقابل امریکا ندارد. به عبارت دیگر اروپا تمایل ندارد به منظور مقابله با تحریمهای ایران جلوی امریکا بایستد.

 *درسال ۱۹۹۶ نیز آمریکا سیاست تحریمی خود را علیه کوبا برخلاف میل و بدون همراهی اروپا وضع کرده بود. اروپا با وضع آن قانون، در برابر سیاست آمریکا مقاومت کرد. آیا در حال حاضر نیز اروپا قادر هست مقابل آمریکا چنین مقاومتی داشته باشد؟

این موضوع کاملاً واضح و مشخص نیست که اروپا در عمل تحریم کوبا را نپذیرفت؛ هر آنچه اروپایی گفتند فقط در لفظ و کلام بود.

باز تأکید می کنم که اروپا قادر هست مقابل تحریمهای امریکا علیه ایران از تهران حمایت کند اما احتمالا تمایلی به این کار ندارد.

*آزادی عملکرد و انتخاب شرکت‌ها در شمار حقوق بنیادینی است که اتحادیه اروپا نیز تمایلی به محدود کردن این حقوق ندارد. با این وجود اتحادیه اروپا چگونه قادر خواهد بود این شرکتها را ملزم به همکاری با ایران کند؟ آیا اساسا اتحادیه اروپا می تواند چنین مکانیسمی را ایجاد و شرکتهای اروپایی را ملزم به همکاری با ایران کند؟

احتمالاً اروپا نمی تواند چنین مکانیسمی را ایجاد کند. اما در شرایط کنونی بعید نیست این اتفاق بیفتد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران، آمریکا، اروپا، تحریم، پیشرقت، نظم بین المللی، نوام چامسکی ,



بازدید : 521
نویسنده : کامران وزیری

دادگاه لاهه

دومین روز جلسه بررسی شکایت ایران از آمریکا لحظاتی قبل در دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه آغاز شد.

به گزارش ایسنا، پایگاه اطلاع رسانی دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه با پخش زنده این جلسه استماع ، آغاز بررسی دعوای ایران علیه آمریکا را در روز دوم جلسه استماع اعلام کرد.

جلسات استماع این دادگاه که به درخواست ایران مبنی بر صدور دستور موقت در پرونده نقض تعهدات آمریکا به موجب عهدنامه مودت تشکیل شده، چهار روز(۵ تا ۸ شهریور) به طول خواهد انجامید و رای دادگاه تا یک ماه پس از آن ارائه خواهد شد.

بر اساس اعلام قبلی امروز  نوبت دور اول استماع شفاهی آمریکا است.


 جریان جلسه استماع بصورت مستقیم به زبان‌های انگلیسی و فرانسه از تارنمای دیوان به نشانی زیر:
http://www.icj-cij.org/en/multimedia-live-original
و تلویزیون اینترنتی سازمان ملل در دسترس است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران، آمریکا،دیوان لاهه ,



بازدید : 593
نویسنده : کامران وزیری
یک فعال رسانه ای درباره سالروز جدا شدن بحرین از ایران در سال ۵۰ در توییتر نوشت:

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , تاریخی , ,
:: برچسب‌ها: سلطنت پهلوی، بحرین، سرزمین مادری!! ,



بازدید : 326
نویسنده : کامران وزیری
 

شاهزاده فراری امارات سکوتش را شکست/تنشهای شدید امیرنشینها درباره سیاست خارجی ابوظبی

 به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک‌ تایمز، شاهزاده فراری اماراتی به قطر از افزایش تنش‌ها بین مقامات امارت بر سر جنگ یمن خبر می دهد.

اوایل خردادماه سال جاری بود که رسانه‌ها خبر دادند که «راشد بن حمد الشرقی»، شاهزاده ۳۱ ساله اماراتی و رئیس‌ مرکز فرهنگ و رسانه امارت الفجیره به شهر دوحه، پایتخت قطر ‌گریخته است. این شاهزاده اماراتی در گفتگو با «نیویورک‌ تایمز» برای نخستین بار درباره مناسبات قدرت در امیرنشین‌های امارات افشاگری کرده است.

به نوشته نیویورک‌ تایمز، راشد بن حمدالشرقی، دومین پسر امیر «الفجیره»،  بامداد روز ۱۶ ماه مه سرزده و بدون هماهنگی با مقامات دولت قطر وارد فرودگاه شهر دوحه شد و درخواست پناهندگی کرد. وی به مقامات قطری گفته بود که به علت  اختلاف با مقامات «ابوظبی» جانش در خطر است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: امارات متحده عربی، فروپاشی از درون! ,



بازدید : 345
نویسنده : کامران وزیری

 

شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه از آزادسازی کامل شهر درعا و حومه شرقی آن از لوث گروه‌های تروریستی خبر داد.

الاخباریه سوریه: شهر درعا کاملا آزاد شد

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز گزارش داد که نیروهای ارتش سوریه وارد منطقه درعا البلد شده و پرچم سوریه را در میدان  اصلی این منطقه به اهتزاز در آوردند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه، خط مقدم جبهه مقاومت ,



بازدید : 438
نویسنده : کامران وزیری
 

ناکامی طرح نظامی عربستان در مرکز استان «المهره» یمن

  اعتراضات گسترده یمنی ها علیه حضور نظامیان سعودی در فرودگاه غیر نظامی الغیظه واقع در استان المهره این کشور باعث عقب نشینی ریاض از طرح خود برای تبدیل این فرودگاه به یک پایگاه نظامی شد.

نظامیان سعودی بر اساس یک توافق امضا شده با تحصن کنندگان یمن در فرودگاه غیرنظامی الغیظه واقع در استان المهره در شرق یمن از این فرودگاه خارج شدند.

فرمانده نظامیان سعودی در کنار نماینده تحصن کنندگان این توافق نامه را که در برگیرنده ۶ بند است امضا کردند. بر اساس مفاد این توافق نامه، نظامیان سعودی باید کنترل گذرگاه های شحن، صرفیت و بندر نشطون را به نیروهای محلی تحویل داده و محدودیت های اعمال شده بر روند صادرات و واردات کالا در این ۲ گذرگاه و بندر را لغو کنند. هم چنین فرودگاه الغیظه مانند قبل، تحت نظارت نیروهای محلی به کار خود ادامه دهد.

یک منبع تاکید کرد که عقب نشینی نظامیان سعودی از بخش غیر نظامی فرودگاه الغیظه باعث می شود که تحصن معترضان یمن طی امروز به پایان برسد.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: یمن , تکرار مظلومیت شیعیان بعد از 1400 سال ,



ایران ِضعیف، خواسته چین و روسیه
نوشته شده در 29 / 3 / 1397
بازدید : 367
نویسنده : کامران وزیری

 

هجدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای

چرا ایران می‌خواهد به یک سازمان که آمادگی پذیرش عضویت آن را ندارد، بپیوندد؟ اگر ایران عضو سازمان همکاری شانگهای باشد، چه منافعی خواهد داشت؟

به گزارش ایسنا، بهرام امیراحمدیان، استاد دانشگاه،‌ در روزنامه شرق نوشت: «حضور رئیس‌جمهور روحانی در اجلاس اخیر شانگهای، آن هم پس از خروج ایالات متحده از برجام، سؤالاتی را درباره نوع ارتباط ایران با شرق و کشورهای منطقه ایجاد کرده است. سؤال این است: عضویت ایران در شانگهای به سود ایران است؟ آیا در این شرایط می‌توان به حمایت‌های چین و روسیه امیدوار بود؟ آن چه در حال حاضر در شانگهای می‌گذرد، اختلاف عمیق بین دو قدرت اصلی SCO - پکن و مسکو - درباره پیشنهاد ایران برای عضویت است. ایران که در سال ۲۰۰۸ برای پیوستن کامل درخواست عضویت و بارها و بارها بر این خواسته  تأکید کرد اما از سال ۲۰۰۵ تاکنون تنها از وضعیت ناظر برخوردار است. در موعد مقرر امید ایران با وعده‌های پذیرفته‌نشده‌ای به آینده موکول می‌شود. در نشست سران در سال۲۰۱۰، سازمان رسما توقف مهلت مقرر درباره پذیرش‌های جدید را به پس از بازنویسی اساسنامه سازمان شانگهای پنج (سال ۲۰۰۱) موکول کرد. اما در عین حال به طور قانونی دولت‌های تحت تحریم‌های سازمان ملل متحد را از پذیرش عضویت محروم کرده است. اگر چه ایران دیگر تحت تحریم‌های سازمان ملل متحد نیست، اختلافات داخلی برای عضویت ایران ادامه یافته تا این فرآیند را از بین ببرد. پس چرا ایران می‌خواهد به یک سازمان که آمادگی پذیرش عضویت آن را ندارد، بپیوندد؟ اگر ایران عضو این سازمان باشد، چه منافعی خواهد داشت؟

موضوع اساسی این است که سیاست خارجی ایران و استراتژی آن مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی ایالات متحده و مبارزه علیه تجاوزگری‌های این قدرت در اطراف خود است و شانگهای مورد نظر ایران، سازمانی است که به نحوی آن را در تحلیل‌ها «ناتوی شرق» قلمداد می‌کنند. مجموع تجارت خارجی چین با ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ برابر با ۵۲۴ میلیارد دلار بوده است. حدود بیش از ۱۸ درصد صادرات چین به ایالات متحده است که رتبه نخست را در بین شرکای چین دارد (روسیه با سهمی برابر با ۱.۸ درصد در رتبه ۱۵ و ایران با سهمی حدود ۰.۸ درصد (هشت‌دهم درصد) در رتبه ۲۸ قرار دارند.) بنابراین با افزایش رویارویی نظامی با آمریکا و ساماندهی این سازمان در نگرش در این راستا، این تنها چین است که از این بازی زیان خواهد دید. به همین سبب هرگونه تغییرات در اهداف و عملکرد سازمان به سوی رویارویی با غرب، موجب از دست‌ دادن بزرگ‌ترین شریک تجاری چین خواهد شد. حتی چین برای جلوگیری از رویارویی نظامی در مناطق مورد مناقشه جزایر مشترک در دریای چین جنوبی و احداث جزایر مصنوعی که حساسیت آمریکا را برانگیخته و احتمال رویارویی نظامی با ایالات متحده و ناامن‌شدن راه‌های دریایی را سبب خواهد شد، ناگزیر به ایجاد بنادری در حوزه اقیانوس هند شده که در نهایت به محاصره دریایی هند و پایان‌ دادن به سیطره دریایی این کشور منجر خواهد شد. در این شرایط ورود ایران به شانگهای به‌ زعم چین به معنی سوق‌ دادن این سازمان به سمت تبدیل‌ شدن به ناتوی شرق است و موجب افزایش گرایش‌های ضد آمریکایی خواهد شد که اگر چه چین هم با آن موافق است ولی محدودیت‌های اقتصادی و تجاری چین، این قدرت آسیایی را ناگزیر به تعامل با ایالات متحده می‌کند و حتی جنگ تجاری هر دو طرف با هم نیز نتوانسته موجب جبهه‌گیری‌های تهدیدآمیز نظامی علیه یکدیگر شود. دکتر روحانی، رئیس‌جمهور، در زمان شرکت در اجلاس شانگهای در ۱۹ و ۲۰ خرداد جاری درباره اهداف و برنامه‌های حضور در شانگهای اظهار کرده که این سفر به دعوت رئیس‌جمهوری چین و برای شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای انجام می‌شود.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران-شانگهای -سراب یک رویا! ,